ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογικό βαρόμετρο Public Issue: Προβάδισμα 14,5 μονάδων για τη ΝΔ

Εκλογικό βαρόμετρο Public Issue: Προβάδισμα 14,5 μονάδων για τη ΝΔ
eurokinissi/ ΤΡΥΨΑΝΗ ΦΑΝΗ/ φωτογραφία αρχείου

Το εκλογικό βαρόμετρο της Public Issue για τον Φεβρουάριο του 2019 εκτοξεύει τη διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ στις 14,5 μονάδες, λίγες μόνο ημέρες μετά την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Ειδικότερα, στην εκλογική επιρροή το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συγκεντρώνει ποσοστό 39%, με τον ΣΥΡΙΖΑ να έρχεται δεύτερος με 24,5%. Ακολουθούν: Κίνημα Αλλαγής: 8,5% Χρυσή Αυγή: 7,5% ΚΚΕ: 6,5% Ελληνική Λύση: 3% Ένωση Κεντρώων: 1,5% Ποτάμι και ΑΝΕΛ: 1%.

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος της Public Issue Γιάννης Μαυρής στην ανάλυσή του επί του βαρομέτρου, τα βασικά συμπεράσματα που εξάγονται είναι τα ακόλουθα: Η εκλογική επιρροή του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμάται σε ποσοστό 24,5%. Η άνοδος που σημειώθηκε το τελευταίο 3μηνο (σε σύγκριση με τον περασμένο Νοέμβριο) υπολογίζεται σε 2,5%.

Συνολικά, η εκλογική ανάκαμψη του κυβερνώντος κόμματος, από τον Ιούλιο του 2017 (18%, ΠΒ163) έως σήμερα, προσεγγίζει τις 6,5 εκατοστιαίες μονάδες, με μέσο όρο αύξησης, κατά τρίμηνο, περίπου 1%.

Η τρέχουσα μέτρηση επιβεβαιώνει την εκτίμηση, ότι η ΝΔ έχει σταθεροποιήσει την εκλογική της επιρροή, η οποία καταγράφεται σήμερα στο 39% (+0,5%, Διαγράμματα 1Α & 2Α), ενώ διατηρεί ταυτόχρονα και ανοικτό προβάδισμα 14,5 εκατοστιαίων μονάδων, έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ