ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΕΕ: Συνεχίζεται η έρευνα για τον Μανώλη Κεφαλογιάννη από την OLAF

ΕΕ: Συνεχίζεται η έρευνα για τον Μανώλη Κεφαλογιάννη από την OLAF
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ

Η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF) επιβεβαιώνει ότι συνεχίζεται η έρευνα για τον ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας και εκ νέου υποψήφιο Μανώλη Κεφαλογιάννη

Η έρευνα που ήδη διεξάγεται για αρκετούς μήνες αφορά απάτη και ανωμαλίες στις πληρωμές. Η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία μέσω του γραφείου τύπου εξηγεί πως «ερευνά κατηγορίες που αφορούν τον ευρωβουλευτή σε σχέση με την χρήση των προνομίων για βοηθητικό προσωπικό. Όσο η έρευνα συνεχίζεται δεν μπορούν να γίνουν περισσότερα γνωστά».

Τον Οκτώβριο το ευρωκοινοβούλιο απέρριψε αίτημα για άρση της ασυλίας του. Μεταξύ άλλων ο Μανώλης Κεφαλογιάννης ελέγχεται για φοροδιαφυγή. Πρώην συνεργάτιδά του είχε καταγγείλει πως ο ευρωβουλευτής απαιτούσε να του επιστρέφει ένα μέρος της μισθοδοσίας, με το συνολικό ποσό να φτάνει τα 127.000 ευρώ σύμφωνα με δημοσιεύματα.

Η περίπτωση είναι σημαντική, σημειώνει το neweurope.eu, ανεξαρτήτως αν ο Μανώλης Κεφαλογιάννης είναι αθώος ή ένοχος, καθώς η συγκεκριμένη τακτική είναι διαδεδομένη στο Ευρωκοινοβούλιο. Έτσι άλλωστε, τονίζει το σχετικό δημοσίευμα, εξηγείται γιατί οι συνάδελφοί του δεν ήραν την ασυλία του.

Ερωτήματα θέτει το δημοσίευμα και αναφορικά με το γεγονός ότι η Νέα Δημοκρατία βιάστηκε να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του και δεν περίμενε μέχρι την τελευταία στιγμή προκειμένου να είχε ίσως ολοκληρωθεί η έρευνα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ