ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πετρόπουλος: Στο παρελθόν είχαν εξαφανιστεί γάτες και σκύλοι γιατί οι άνθρωποι έψαχναν στα σκουπίδια

Πετρόπουλος: Στο παρελθόν είχαν εξαφανιστεί γάτες και σκύλοι γιατί οι άνθρωποι έψαχναν στα σκουπίδια
EUROKINISSI/ ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

«Η εικόνα των κάδων απορριμμάτων, με ανθρώπους να ψάχνουν στα σκουπίδια και τις γάτες και τους σκύλους να έχουν εξαφανιστεί, είναι μια εικόνα πραγματική η οποία έχει εκλείψει», ανέφερε από το βήμα της Βουλής, απευθυνόμενος σε μαθητές που βρίσκονταν στα θεωρεία, ο Τάσος Πετρόπουλος.

Ο υφυπουργός Εργασίας στο πλαίσιο συζήτησης επίκαιρης ερώτησης του Νότη Μηταράκη για τα λάθη στα αναδρομικά των συνταξιούχων και των ειδικών μισθολογίων, παραδέχθηκε ότι υπήρξαν και διαβεβαίωσε ότι εντοπίστηκαν άμεσα και διορθώνονται.

«Η επίλυση του προβλήματος έγινε αμέσως», είπε για να συμπληρώσει ότι οι δικαιούχοι γνωρίζουν με προσωπική ενημέρωση, το ποσό που θα τους επιστραφεί.

Η διαδικασία επιστροφής εισφορών είναι αυτή που προβλέπει ο νόμος κι όπως είπε ο υφυπουργός Εργασίας η παρακράτηση είναι τμηματική και δεν υπάρχει άμεση αξίωση επιστροφής των επιπλέον ποσών, ώστε να μην διαταραχθεί η καθημερινότητά τους.

Επέκρινε τις προηγούμενες κυβερνήσεις ότι δημιούργησαν τα προβλήματα που σήμερα «τρέχει» να επιλύσει η κυβέρνηση και σχολίασε ότι δεν μπορεί η ΝΔ να αγνοεί το παρελθόν.

«Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η θνησιμότητα στην Ελλάδα, την περίοδο 2010 έως και το 2014, αυξήθηκε κατά 18% και οι αυτοκτονίες πολιτών ανήλθαν στο 7,2%. Η εικόνα των κάδων απορριμμάτων που άνθρωποι έψαχναν στα σκουπίδια, στην Αθήνα που είχαν εξαφανιστεί οι γάτες και οι σκύλοι, είναι μια εικόνα πραγματική η οποία έχει εκλείψει. Αντιμετωπίσαμε μια ανθρωπιστική κρίση στη χώρα και με δυσκολίες δημιουργήσαμε όρους για να τα καταστήσουμε αυτά παρελθόν», ανέφερε ο υφυπουργός Εργασίας.

«Η κυβέρνηση επιμένει στη γραμμή που ακολουθεί εδώ και 4 χρόνια: Ασκεί αντιπολίτευση στη Νέα Δημοκρατία για τα πεπραγμένα του 2012-2014. Αγνοώντας το γεγονός ότι εδώ και τέσσερα χρόνια κυβερνούν οι ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και τα δικά τους πεπραγμένα ελέγχουμε στη Βουλή», σχολίασε ο Νότης Μηταράκης και πρόσθεσε πως σήμερα ακούστηκαν ψέματα ότι τάχα δεν χρειάζεται οι νυν συνταξιούχοι να πληροφορηθούν για τον επανυπολογισμό των συντάξεών τους και γι αυτό δεν εκδίδονται εκκαθαριστικά.

«Εσχάτως διακρίνουμε και μια αγωνία της ηγεσίας του Υπουργείου Εργασίας: Να αποδομήσει την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για το Ασφαλιστικό με ανακρίβειες και καλλιεργώντας φοβικό κλίμα. Ας σταματήσουν πια. Έχουν κουράσει τους πολίτες. Οι οποίοι απαιτούν σωστές υπηρεσίες από τον ΕΦΚΑ, χωρίς λάθη και ταλαιπωρία. Κυρίως όμως απαιτούν συνταξιοδοτικό βιώσιμο, με προοπτική», ανέφερε ο κ. Μηταράκης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ