ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κικίλιας: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα πετύχει τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων

Κικίλιας: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα πετύχει τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων
EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι ο πρωθυπουργός που θα πετύχει τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων» υποστηρίζει ο τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της ΝΔ, Βασίλης Κικίλιας.

Σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, αναφερόμενος στο χρόνο των εκλογών ο κ. Κικίλιας υποστηρίζει ότι «η ΝΔ μαζί με τη συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας, παλεύει για να γίνουν οι εκλογές μια ώρα αρχύτερα».

«Η τύχη της χώρας βρίσκεται δυστυχώς στα χέρια ενός πολιτικού Φάουστ, που δεν διστάζει να πουλήσει στους σύγχρονους Μεφιστοφελήδες τα πάντα -ακόμα και την πολιτική του ψυχή- για να παραμείνει στην εξουσία. Οι εκλογές που σχεδιάζει ο κ. Τσίπρας θα γίνουν μέσα σε ένα σκηνικό λάσπης, ύβρεων και προπαγάνδας», ανέφερε.

Σχολιάζοντας τις κινήσεις στο χώρο της Κεντροαριστεράς και την πρωτοβουλία "Γέφυρα" ο τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της ΝΔ σημειώνει ότι «καμία γέφυρα δεν χτίζεται με φθαρμένα πολιτικά υλικά, τα οποία δεν αντικατοπτρίζουν τις ανάγκες της κοινωνίας».

«Αν δει κανείς τον αυτοδιοικητικό χάρτη της Ελλάδας, καταλαβαίνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ηττάται συντριπτικά. Εάν μετρήσει κανείς την πολιτική επιρροή στη Βόρεια Ελλάδα, μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών και την υποδοχή που επιφυλάσσουν οι πολίτες στους κυβερνητικούς βουλευτές, καταλαβαίνει την κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ στην κοινωνία», σημειώνει ακόμα ο Βασίλης Κικίλιας και υποστηρίζει ότι «η ΝΔ θα είναι αυτοδύναμη στις επόμενες εκλογές και ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο πρωθυπουργός που θα βγάλει τη χώρα από το τέλμα».

Στο ερώτημα για τα πυρά που δέχτηκε η Νέα Δημοκρατία ότι υιοθετεί τέτοιου είδους δημοσιεύματα που χρήζουν ομόφωνης διάψευσης, με αφορμή το δημοσίευμα του BBC περί «μακεδονικής» μειονότητας στην Ελλάδα, απαντά: «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ζημίωσε τα εθνικά συμφέροντα, πλήγωσε τη Μακεδονία και άνοιξε την όρεξη σε όλους όσοι επιβουλεύονται τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Εκεί που μας χρωστάγανε μας πήραν και το βόδι, που λέει και ο θυμόσοφος λαός».

Τέλος, σχετικά με τις πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, είπε: «Η δήλωση Τσακαλώτου είναι παραδοχή ότι με τα πρωτογενή πλεονάσματα που υπέγραψαν υπερφορολόγησαν τους πάντες και διέλυσαν τη μεσαία τάξη. Είναι με άλλα λόγια παραδοχή ήττας. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλάει εδώ και τρία χρόνια για τη μείωση των πλεονασμάτων που θα δώσει χώρο για να αναπνεύσει η οικονομία, να μειωθεί η φορολογία και να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας για τη νέα γενιά. Αυτός θα είναι ο πρωθυπουργός που θα πετύχει τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ