ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνεχίζεται η πολιτική κόντρα για την πτήση - μυστήριο

Συνεχίζεται η πολιτική κόντρα για την πτήση - μυστήριο
EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Επανέρχεται η Νέα Δημοκρατία στο θέμα της πτήσης μυστήριο αεροσκάφους που φέρεται να έμεινε τέσσερις ώρες στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και σύμφωνα με τηλεοπτικό ρεπορτάζ ανήκει στην κυβέρνηση της Βενεζουέλας.

Η Μαρία Σπυράκη, εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, θέτει εκ νέου μια σειρά από ερωτήματα στην κυβέρνηση:

  • Γιατί έδωσε άδεια προσγείωσης στο κυβερνητικό αεροσκάφος της Βενεζουέλα όταν άλλες ευρωπαϊκές χώρες το αρνήθηκαν;
  • Γνωρίζει το Μαξίμου τις καταγγελίες της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα, ότι το καθεστώς Μαδούρο με το συγκεκριμένο αεροσκάφος βγάζει παράνομα από τη χώρα χρήματα και χρυσό και φυγαδεύει συγγενείς αξιωματούχων;
  • Επέβαινε στο αεροσκάφος ο υπουργός Εξωτερικών της Βενεζουέλα;

«Αντί non paper και ανώνυμων πηγών, περιμένουμε από το Μαξίμου να απαντήσει επίσημα σε αυτά τα ερωτήματα. Το βασικό ερώτημα, όμως, παραμένει: ποιες είναι ακριβώς οι σχέσεις των κ. Τσίπρα και Παππά με το καθεστώς της Βενεζουέλα;» καταλήγει η Μαρία Σπυράκη.

Το βράδυ της Δευτέρας κυβερνητικές πηγές απαντώντας στην αξιωματική αντιπολίτευση διερωτήθηκαν αν «πρέπει να γελάσει ή να κλάψει κανείς με την κατάντια ενός πάλαι ποτέ σοβαρού κόμματος» ενώ για τον τηλεοπτικό σταθμό ανέφεραν πως:

«Τα λαγωνικά του ΣΚΑΪ μας ανακάλυψαν ξανά. Από την προσγείωση ενός αεροσκάφους, το οποίο ερχόταν από την Ασία, στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος με σκοπό τον ανεφοδιασμό, ο ΣΚΑΪ κατασκεύασε μια θεωρία συνωμοσίας, την οποία θα ζήλευε ακόμη και ο Αρτέμης Σώρρας. Η ΝΔ προφανώς έσπευσε να την υιοθετήσει, όπως προφανώς αναμέναμε».

Είχε προηγηθεί ανακοίνωση της Πειραιώς, στην οποία τονιζόταν: «Σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, κυβερνητικό αεροσκάφος της Βενεζουέλας προσγειώθηκε το Σάββατο στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και παρέμεινε στην Αθήνα για 4 ώρες στη διάρκεια των οποίων ο ΥΠΕΞ της κυβέρνησης Μαδούρο έκανε κάποιες συναντήσεις. Οι ερωτήσεις προς την κυβέρνηση είναι προφανείς: Για ποιον ακριβώς λόγο έδωσε άδεια προσγείωσης στο εν λόγω αεροσκάφος, όταν οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες το αρνήθηκαν, και με ποιους ακριβώς συναντήθηκε ο εκπρόσωπος του κ. Μαδούρο;».

Στο θέμα παρενέβη και το ΚΙΝΑΛ το οποίο ρωτά την κυβέρνηση: «Ήλθε υπουργός Εξωτερικών άλλης χώρας στην Ελλάδα και το μάθαμε από το ρεπορτάζ; Έκανε συναντήσεις και δεν ξέρουμε με ποιόν; Είναι το ανωτέρω πρόσωπο, υπουργός Εξωτερικών της Βενεζουέλας; Γιατί η κυβέρνηση δεν απαντά ευθέως, αλλά προτιμά τις υπεκφυγές και τα επιχειρήματα της πεντάρας; Ως κόμμα της αντιπολίτευσης θέτουμε ερωτήματα και αναμένουμε απαντήσεις».

Ο Γιώργος Μαυρωτάς από το Ποτάμι, με μια ανάρτηση του στο twitter εκτιμά πως «για το εκ Βενεζουέλας αεροπλάνο η καλύτερη απάντηση στη σεναριολογία είναι οι καθαρές και πλήρεις εξηγήσεις από την κυβέρνηση. Φαντάζομαι δεν έχει κάτι να κρύψει...»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ