ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προβλήματα στην καταβολή των συντάξεων παραδέχτηκε ο Πετρόπουλος

Προβλήματα στην καταβολή των συντάξεων παραδέχτηκε ο Πετρόπουλος
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Προβλήματα στην καταβολή των συντάξεων παραδέχθηκε στη Βουλή ο Τάσος Πετρόπουλος και προανήγγειλε νομοσχέδιο για τις 120 δόσεις στα ασφαλιστικά Ταμεία και διορθωτική παρέμβαση για τις συντάξεις χηρείας

Ενημερώνοντας την αρμόδια επιτροπή για την κατάσταση του ασφαλιστικού, είπε ότι θα υπάρξει παρέμβαση ώστε να μην περικόπτονται οι συντάξεις χηρείας όσων είναι κάτω των 55 ετών μετά από μία τριετία. Σε ό,τι αφορά στην καταβολή των συντάξεων, ανέφερε ότι υπάρχουν περίπου 15.000 αιτήματα και πως σε 12.500 περιπτώσεις καταβάλλεται προσωρινή σύνταξη.

Σε ό,τι αφορά τις δόσεις στα ασφαλιστικά ταμεία, είπε πως εξετάζονται νομοπαρασκευαστικά θέματα και κάλεσε τα κόμματα να υπάρξει συναίνεση σε αυτό το θέμα.

Ο Τάσος Πετρόπουλος παρά τις θυελλώδεις αντιδράσεις που είχαν προκαλέσει οι αναφορές του για εκείνους που στο παρελθόν έτρωγαν από τα σκουπίδια, επανήλθε στο θέμα. Αναφέρθηκε σε προεκλογικό σποτ της ΝΔ την περίοδο του δημοψηφίσματος, στο οποίο παιδιά δημοτικού ρωτούσαν τον δάσκαλο τους γιατί η Ελλάδα δεν βρίσκεται στο χάρτη της Ευρώπης.

«Εσείς βγάζατε σποτ με το "γιατί κύριε" και κατηγορείτε εμένα, που είπα, ότι άνθρωποι έτρωγαν από τα σκουπίδια στα παιδιά;», διερωτήθηκε.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης παρουσίασε στοιχεία σύμφωνα με τα οποία, υπήρξε αύξηση 10% στις συντάξεις των μισθωτών και 22% στις συντάξεις αναπηρίας, ενώ στον ΟΑΕΕ 30% ήταν η αύξηση για 39.000 ελεύθερους επαγγελματίες. Παραδέχθηκε ακόμη, πως υπάρχουν και μειώσεις σε εκείνους με λίγα χρόνια ασφάλισης.

Χαρακτήρισε ακόμη, ανεδαφικό και εγκληματικό για την κοινωνική ασφάλιση το σχέδιο τριών πυλώνων της ΝΔ για το ασφαλιστικό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ