ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Πυρ ομαδόν κατά της κυβέρνησης για το Μάτι

Βουλή: Πυρ ομαδόν κατά της κυβέρνησης για το Μάτι
EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Δριμύ κατηγορώ στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στο Μάτι εξαπέλυσε η αντιπολίτευση στη Βουλή, με αφορμή το πόρισμα των εισαγγελικών αρχών και την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος 20 υπευθύνων της τραγωδίας με τους 100 νεκρούς

Για «άθλιο θέατρο» που έπαιξε η κυβέρνηση και ο ίδιος ο πρωθυπουργός το βράδυ της 23ης Ιουλίου εις βάρος του λαού, έκανε λόγο ο Κώστας Σκρέκας από τη ΝΔ, ενώ ο Νίκος Δένδιας σημείωσε πως το Μάτι δεν είναι κάτι που θα περάσει και θα ξεχαστεί, όπως επιδιώκει η κυβέρνηση.

«Στο όνομα του σεβασμού των νεκρών δεν μπορούμε να αφήνουμε την κυβέρνηση να κάνει ότι δεν υφίσταται», ανέφερε πρόσθεσε ότι η συγγνώμη που οφείλει η κυβέρνηση είναι το ελάχιστο.

Σφοδρή ήταν η κριτική και του Γιάννη Μανιάτη από τη ΔΗΣΥ που επίσης, έκανε λόγο για «παράσταση» που στήθηκε από την κυβέρνηση το μοιραίο βράδυ της 23ης Ιουλίου. «101 νεκροί και ούτε μια τσίπα», είπε, ενώ από το ΚΚΕ η Διαμάντω Μανωλάκου χαρακτήρισε δίκαιη την αγανάκτηση των κατοίκων στις πληγείσες περιοχές. Υποστήριξε ωστόσο, πως ευθύνες δεν έχει μόνον η σημερινή κυβέρνηση, αλλά και οι προηγούμενες.

Από πλευράς κυβέρνησης, ο παριστάμενος υπουργός Γιώργος Σταθάκης απέφυγε να τοποθετηθεί επί του θέματος παρά τις «πιέσεις» της αντιπολίτευσης. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ξυδάκης από την πλευρά του πάντως, εστίασε στο γεγονός ότι η Δικαιοσύνη απήγγειλε κατηγορίες, σε αντίθεση με ότι συνέβη με τις μεγάλες πυρκαγιές στην Ηλεία το 2007.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ