ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χαρίτσης: Δεν πάμε να στήσουμε κομματικούς στρατούς

Χαρίτσης: Δεν πάμε να στήσουμε κομματικούς στρατούς
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Δριμύ κατηγορώ στην κυβέρνηση ότι παραμονές των αυτοδιοικητικών εκλογών προχωρά σε προσλήψεις στους ΟΤΑ, εξαπέλυσε η αντιπολίτευση στη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής. 

Τόσο η ΝΔ όσο και τα υπόλοιπα κόμματα μίλησαν για μικροκομματικές διευθετήσεις διευθετήσεις που θυμίζουν άλλες εποχές –«back to ‘80», είπε χαρακτηριστικά ο Μάκης Βορίδης με τον αρμόδιο υπουργό Αλέξη Χαρίτση να υποστηρίζει ότι όλες οι προσλήψεις αφορούν προηγούμενους διαγωνισμούς αποκλειστικά μέσω ΑΣΕΠ.

«Δεν πάμε να στήσουμε κομματικούς στρατούς, οι προσλήψεις ήταν αναγκαίες», ανέφερε μετά τη σφοδρή κριτική της αντιπολίτευσης και απευθυνόμενος στη ΝΔ, είπε πως οι δήμαρχοι από την δική της παράταξη πίεζαν για να στελεχωθούν οι υπηρεσίες τους. Συμπλήρωσε δε, πως μέχρι το καλοκαίρι πρέπει να προσληφθούν υπάλληλοι για την δασοπροστασία ή ναυαγοσώστες.

Σε ότι αφορά στην ρύθμιση που αφορά στην επιτάχυνση της απονομής ιθαγένειας, για την οποία επίσης, δέχθηκε κριτική, ο κ. Χαρίτσης ανέφερε πως στόχος είναι να θέσει ενιαίους κανόνες για ένα πιο αντικειμενικό και διαφανές σύστημα.

Πυρ ομαδόν δέχθηκε η ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών και για την υπηρεσία που συστήνεται για τα fake news στην περίοδο των εκλογών -«κρίμα, είστε νέος άνθρωπος και φέρνετε επιτροπές Διαδικτύου», είπε η Εύη Χριστοφιλοπούλου.

Όπως είπε ο κ. Χαρίτσης θα έχει επιστημονικό χαρακτήρα, καθώς θα συμμετέχουν επιστήμονες από δύο ανεξάρτητες αρχές, την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και την Αρχή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, ενώ θα λειτουργεί με ευρωπαϊκά κριτήρια όπως και σε άλλες χώρες της ΕΕ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ