ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μακάριος Λαζαρίδης: Βρισκόμαστε σε ένα άτυπο τέταρτο Μνημόνιο

Μακάριος Λαζαρίδης: Βρισκόμαστε σε ένα άτυπο τέταρτο Μνημόνιο
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Για ρουσφέτια και ψηφοθηρική στρατηγική κατηγορεί την κυβέρνηση ο Μακάριος Λαζαρίδης. Σε τηλεοπτικές του συνεντεύξεις ο σύμβουλος επικοινωνίας του Κυριάκου Μητσοτάκη υποστήριξε πως «η κυβέρνηση δεν μπορεί να κάνει απολύτως τίποτα αν δεν πάρει την έγκριση των πιστωτών. Κατά συνέπεια είμαστε σε μια πολύ αυστηρή επιτήρηση, καθώς βρισκόμαστε σε ένα άτυπο τέταρτο Μνημόνιο».

Ο Μακάριος Λαζαρίδης συμπλήρωσε πως ταυτόχρονα «η κυβέρνηση δεν προχωρά στην πράξη σε ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις Αντίθετα, επιδίδεται σε ένα κρεσέντο παροχών και διορισμών με προφανείς ψηφοθηρικούς σκοπούς. Αντί να λύνει τα προβλήματα ασχολείται με ρουσφέτια».

Αναφερόμενος στο θέμα των σχεδιαζόμενων αλλαγών που προωθεί η κυβέρνηση στον Ποινικό Κώδικα προειδοποίησε πως θα βρει τη Νέα Δημοκρατία απέναντί της.

«Είναι απαράδεκτο και μόνο το γεγονός ότι μπαίνει σε δημόσια διαβούλευση η πιθανότητα μείωσης των ποινών για εγκληματικές οργανώσεις, όπως είναι η Χρυσή Αυγή, αλλά και για την κατασκευή και κατοχή μολότοφ. Δεν ξέρω τελικά τι θα κάνει η κυβέρνηση, καθώς ο υπουργός Δικαιοσύνης παραδέχθηκε ότι υπάρχουν σε δημόσια διαβούλευση αυτές οι αλλαγές, ενώ όταν ρωτήθηκε για το αν συμφωνεί ή διαφωνεί, δεν απάντησε» είπε συμπληρώνοντας πως «η κυβέρνηση να γνωρίζει ότι θα μας βρει απέναντι και καλά θα κάνει να μην προχωρήσει. Σίγουρα χρειάζονται αλλαγές στον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, αλλαγές όμως που θα βοηθήσουν τη Δικαιοσύνη ως προς την αποτελεσματικότητα και τον χρόνο απονομής της».

Όσον αφορά τις εκλογικές αναμετρήσεις που εκτός απροόπτου ξεκινούν τον Μάιο εμφανίστηκε σίγουρος για συντριπτική επικράτηση της Νέας Δημοκρατίας και υπογράμμισε: «Η ήττα του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι στρατηγική. Αυτό σημαίνει εκκωφαντική ήττα σε όλες τις κάλπες».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ