ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διάβημα στην Άγκυρα για την παρενόχληση του ελικοπτέρου του Τσίπρα

Διάβημα στην Άγκυρα για την παρενόχληση του ελικοπτέρου του Τσίπρα
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Με αυστηρό διάβημα διαμαρτυρίας αναμένεται να «απαντήσει» η Αθήνα στην Άγκυρα μετά την παρενόχληση του ελικοπτέρου του πρωθυπουργού χτες, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του προς το Αγαθονήσι για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου.

Όπως μεταδίδει ο ΣΚΑΪ, επικαλούμενος πηγές του υπουργείου Εξωτερικών, θα υπάρξει αυστηρό διάβημα στην τουρκική κυβέρνηση, καθώς η Αθήνα δε θέλει να περάσει έτσι το γεγονός της προκλητικής παρενόχλησης.

Παρότι η Άγκυρα ισχυρίζεται πως η παρενόχληση δεν έλαβε ποτέ χώρα, ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε από το Αγαθονήσι ότι δύο τουρκικά μαχητικά F-16 ανάγκασαν τον πιλότο του ελικοπτέρου του να κάνει χαμηλούς ελιγμούς μέχρι τα ελληνικά μαχητικά να τα αναχαιτίσουν.

Το πρακτορείο Anadolu, το οποίο επικαλείται πηγές του στρατού, έγραφε χτες πως τα τουρκικά μαχητικά δεν επιχείρησαν καμία παρενόχληση «παρά μόνο άσκησαν τα συνήθη καθήκοντά τους».

Ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε για «ανόητες ενέργειες που δεν έχουν κανένα νόημα». Διερωτήθηκε, μάλιστα, τι νομίζει πως πετυχαίνει η τουρκική πλευρά.
.
«Χαλάνε κηροζίνη και βενζίνη τσάμπα. Θα είμαστε πάντα εκεί για να προστατεύσουμε την εθνική μας ακεραιότητα. Ο πρωθυπουργός θα είναι και στο πιο απομονωμένο νησί και στην πιο απομακρυσμένη γωνιά, ακόμα και αν χρειαστεί να φτάσει κολυμπώντας» είπε ο πρωθυπουργός, προειδοποιώντας παράλληλα πως παρότι η Αθήνα εμμένει στο διάλογο δεν θα διστάσει να απαντήσει στις προκλήσεις εάν χρειαστεί.

«Το μήνυμα που θέλω να στείλω είναι ότι εμείς έχουμε τα χέρια απλωμένα για διάλογο και συνεννόηση, αλλά θα κάνουμε αυτό που ξέρουμε, αυτό που μας έχουν μάθει οι πρόγονοί μας. Θα υπερασπιστούμε το δίκαιο και την κυριαρχία μας» τόνισε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ