ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το «δώρο» του Αλέξη Τσίπρα στο ΚΙΝΑΛ

Το «δώρο»  του Αλέξη Τσίπρα στο ΚΙΝΑΛ
Eurokinissi

Αυστηρή προειδοποίηση απηύθυνε στα στελέχη του κόμματος η Φώφη Γεννηματά. Η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ προειδοποίησε ότι στην πορεία προς τις εκλογές δεν θα δεχτεί παρεκκλίσεις από τη γραμμή και τις αποφάσεις του συνεδρίου καθώς αυτό θα αποδειχθεί καταστροφικό. 

Η ίδια έχει τονίσει, σε όλους τους τόνους, ότι η πορεία του ΚΙΝΑΛ θα είναι με αυτοδύναμη παρουσία, αυτόνομη στρατηγική και αυτόνομη πορεία. Είναι τα λεγόμενα «3» του ΚΙΝΑΛ. Παράλληλα, συνεχίζεται το άνοιγμα προς άλλους χώρους πολιτικούς, κοινωνικούς και αθλητικούς.

Στο πλαίσιο αυτό, η κ. Γεννηματά βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με στελέχη από διάφορους κοινωνικούς χώρους, μεταξύ αυτών και του διευθυντή επικοινωνίας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ κ. Κυριάκο Κυριάκο, καθώς, όπως λέγεται, του έχει γίνει πρόταση να είναι υποψήφιος στην Α’ Θεσσαλονίκης και ο ίδιος το σκέφτεται θετικά. Ωστόσο, εκείνο που σημειώνει στην επικοινωνία που είχαμε μαζί του, βασικός του κανόνας, είναι να μην χρησιμοποιεί το επαγγελματικό πόστο που βρίσκεται τώρα προς ίδιον όφελος. Όταν ολοκληρωθεί αυτός ο κύκλος τότε θα αποφασίσει οριστικά, λέει. Αν τελικά η όλη συζήτηση έχει θετική κατάληξη τότε αυτό δημιουργεί και περαιτέρω συμβολισμούς σε σχέση με τον κόσμο της μεγάλης ομάδας της Βορείου Ελλάδας όταν μάλιστα έχει προηγηθεί η Συμφωνία των Πρεσπών που η πλειοψηφία των πολιτών της Μακεδονίας είναι κατηγορηματικά αντίθετη.

Γιατί συμφέρει το ΚΙΝΑΛ οι εκλογές να γίνουν τον Οκτώβριο

Ο σχεδιασμός του επιτελείου της Χαριλάου Τρικούπη, σε συνεργασία με στελέχη από τους άλλους χώρους που συνθέτουν το ΚΙΝΑΛ, είναι να ολοκληρωθεί σε δύο εβδομάδες η συγκρότηση της νέας Εκτελεστικής γραμματείας με σύνθεση και χωρίς αποκλεισμούς προσώπων έτσι ώστε οι αποφάσεις που θα λαμβάνονται να περιλαμβάνουν όλες τις πλευρές.

Ο στόχος που έχει τεθεί είναι ξεκάθαρος: Διψήφιο ποσοστό στις ευρωεκλογές και αύξηση στις εθνικές εκλογές. Το ΚΙΝΑΛ δείχνει να προτιμά να γίνουν οι εθνικές εκλογές τον Οκτώβριο και όχι τον Μάϊο με το εξής σκεπτικό: «Για εμάς είναι μεγάλο δώρο αν ο κ. Τσίπρας αποφασίσει τις εκλογές να τις κάνει τον Οκτώβριο και όχι τον Μάϊο μαζί με τις ευρωεκλογές. Και επειδή είναι μεγάλο δώρο δεν ξέρουμε τελικά και αν μας το χαρίσει» εξηγούν έμπειρα κομματικά στελέχη που διευκρινίζουν τι ακριβώς εννοούν: «Με τις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης πολλά στελέχη μας ασχολούνται με αυτές. Μόλις τελειώσουν θα έχουμε επιπλέον τρεις χιλιάδες αυτοδιοικητικά στελέχη να ασχοληθούν με την προεκλογική των εθνικών εκλογών σε όλη την Ελλάδα. Στελέχη που δεν διαθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ στην τοπική αυτοδιοίκηση και επομένως για εμάς είναι θείο δώρο κάτι τέτοιο γιατί θα προστεθούν στις δυνάμεις μας και άλλα στελέχη που είτε θα έχουν εκλεγεί σε δήμους είτε όχι αλλά και πάλι όλοι μαζί θα είναι κοντά μας για τις εθνικές εκλογές».

Αυτό σημαίνει πρακτικά για το ΚΙΝΑΛ ότι μόλις ολοκληρωθούν οι αυτοδιοικητικές εκλογές η μάχη θα μετατοπιστεί στις εθνικές με στόχο φυσικά το κόμμα να διατηρηθεί στην τρίτη θέση όπως άλλωστε δείχνουν και οι τελευταίες δημοσκοπήσεις.

Ο ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποιεί στελέχη που έφυγαν από το ΠΑΣΟΚ γιατί δεν μπορούσαν χωρίς εξουσία

Παράλληλα, στην Χαριλάου Τρικούπη επεξεργάζονται και τρόπους με τους οποίους θα αποδομήσουν την προσπάθεια του κ. Τσίπρα να διεμβολίσει το χώρο της κεντροαριστεράς στοχεύοντας σε στελέχη του χώρου τους. Ήδη περιμένουν να ακούσουν την αυριανή ομιλία του στην συγκέντρωση που διοργανώνει ο ΣΥΡΙΖΑ. «Θα πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ πλέον να λέγεται «ΣΥΠΡΟΣΥ», λένε στο ΚΙΝΑΛ και τέτοια εντολή έχουν δώσει στα στελέχη όταν βγαίνουν στα κανάλια.

Ήδη, όπως σημειώνουν συνεργάτες της κ. Γεννηματά, «αυτό που προσπαθεί να δείξει ο κ. Τσίπρας περί δήθεν άνοιγμα στον προοδευτικό χώρο το έχει κάνει από το 2012, όταν έφυγαν από το ΠΑΣΟΚ στελέχη που είχαν μάθει να μην μένουν μακριά από την εξουσία» και αναφέρουν συγκεκριμένα ονόματα όχι μόνο σημερινών υπουργών αλλά και μεσαίων στελεχών που τώρα πλαισιώνουν τον ΣΥΡΙΖΑ ενώ πριν μερικά χρόνια έτρεχαν πίσω από τη Δ. Λιάνη για να δείξουν πως ήταν κοντά στον Ανδρέα.

Η προσπάθεια του Αλέξη Τσίπρα να διεμβολίσει το ΚΙΝΑΛ δεν φοβίζει τα στελέχη της Φώφης Γεννηματά ιδίως τώρα που βλέπουν ότι το κόμμα τους ενισχύεται εξ αιτίας της σφοδρής επίθεσης που δέχονται όχι μόνο από τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και από τη Ν.Δ. Όπως υποστηρίζουν, η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ είχε αντίθετα αποτελέσματα από τα αναμενόμενα και για αυτό το λόγο πιστεύουν ότι από εδώ και πέρα δεν έχουν να χάσουν τίποτε παραπάνω απ' ότι έχουν χάσει μέχρι στιγμής και άρα εκτιμούν ότι θα παγιωθούν στην 3η θέση του εκλογικού χάρτη με περαιτέρω δυνάμεις που θα δώσουν μεγαλύτερη ώθηση ενόψει βεβαίως και των εθνικών εκλογών, όποτε εν τέλει και αν γίνουν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ