Επίσημη πρόσκληση Τσίπρα σε Μητσοτάκη για debate – Tι αναφέρει η επιστολή της Κουμουνδούρου
Πηγή: EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Αποφασισμένος να βρεθεί απέναντι από τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας είναι ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος και επίσημα καλεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε debate.

Στο Μέγαρο Μαξίμου εκτιμούν πως το ισχυρότερο όπλο του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας και θεωρούν πως μια αναμέτρηση με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας θα είναι υπέρ του κόμματος, καταρχήν στην εκλογική μάχη των Ευρωεκλογών.

Ήδη το προηγούμενο διάστημα, από την κυβέρνηση έχουν αξιοποιηθεί οι τηλεοπτικές εμφανίσεις του πρωθυπουργού ενώ δεν διστάζουν να χρησιμοποιήσουν την τηλεθέαση συγκρίνοντας την με την αντίστοιχη του Κυριάκου Μητσοτάκη για να υποδείξουν πως ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δεν πείθει.

Μετά την πρόσκληση του Αλέξη Τσίπρα ο οποίος σε ομιλία του κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε αναμέτρηση – πρόσκληση την οποία απέρριψαν από την Πειραιώς καλώντας τον πρωθυπουργό να προκηρύξει εκλογές για να συμβεί αυτό - δράση ανέλαβε η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου. Με επιστολή προς την εκπρόσωπο τύπου της ΝΔ, Σοφία Ζαχαράκη επαναλαμβάνει το αίτημα.

Αναλυτικά στην επιστολή αναφέρεται:

Οι Ευρωπαϊκές Εκλογές της 26ης Μαΐου, είναι  από τις πλέον κρίσιμες των τελευταίων δεκαετιών  για το μέλλον της Ε.Ε αλλά και για τον ρόλο της χώρας μας στη διαδικασία της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης.

Ταυτόχρονα, όμως, πρόκειται για την πρώτη εκλογική διαδικασία μετά από τις εθνικές εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015, αλλά και για την πρώτη εκλογική αναμέτρηση που διεξάγεται εκτός προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής μετά την επιτυχή έξοδο της χώρας μας από το μνημονιακό καθεστώς, τον Αύγουστο του 2018.

Θεωρούμε, επομένως, ότι είναι μέγιστης πολιτικής σημασίας η εφ’ όλης της ύλης και αναλυτική συζήτηση και αντιπαράθεση απόψεων και πολιτικών θέσεων, που θα συμβάλλει στην σφαιρική ενημέρωση των πολιτών για όλα τα μεγάλα ζητήματα και διλήμματα της περιόδου.

Κατόπιν όλων αυτών, επαναλαμβάνουμε την πρόσκλησή μας για τη διεξαγωγή τηλεοπτικής συζήτησης μεταξύ του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Τσίπρα και του Προέδρου της ΝΔ κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, ενόψει των Ευρωεκλογών, και σας καλούμε να την αποδεχτείτε.

Διαβάστε επίσης