ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας και Μητσοτάκης «σφάζονται» για την επόμενη ημέρα

Τσίπρας και Μητσοτάκης «σφάζονται» για την επόμενη ημέρα

Μπαρούτι μυρίζουν οι  δώδεκα μέρες που απομένουν μέχρι τις ευρωεκλογές. Οι δύο πολιτικοί αρχηγοί, Αλέξης Τσίπρας και Κυριάκος Μητσοτάκης διαγκωνίζονται για το ποιος από τους δύο θα επικρατήσει την επόμενη ημέρα των εκλογών.

Η πολύ σκληρή πόλωση που έχει δημιουργηθεί από τις προσωπικές επιθέσεις που εξαπολύει ο ένας στον άλλον, με στόχο την συσπείρωση των ψηφοφόρων ιδίως του ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκεται ακόμη πολύ χαμηλά συγκριτικά με αυτήν της Ν.Δ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έριξε προχθές το γάντι στον πρωθυπουργό λέγοντάς του ότι αν ηττηθεί στις εκλογές θα πρέπει να παραιτηθεί. Αποτέλεσμα η η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου, σε ανάλογο ύφος: « Αν εκείνος χάσει τότε να δεσμευτεί ότι δεν θα αποχωρήσει από την ηγεσία της Ν.Δ αλλά θα μείνει μέχρι τις βουλευτικές εκλογές για να πιει το πικρό ποτήρι της ήττας» ήταν η απάντηση του Δημήτρη Τζανακόπουλου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπήκε στο στόχαστρο του πρωθυπουργού για το θέμα της επταήμερης εργασίας θέλοντας να δείξει ότι ο πρόεδρος της ΝΔ έχει κάνει τεράστια γκάφα και πως η πολιτική του είναι άκρως νεοφιλελεύθερη: Ο πρωθυπουργός, μιλώντας στην τηλεόραση του ALPHA, σημείωσε ότι: «Έχει βαθιά αντιλαϊκή ατζέντα, έχει ξανακάνει τέτοιες δηλώσεις, έχει πει ότι το οκτάωρο είναι "ξεπερασμένο" και ότι η 13η σύνταξη είναι "λαϊκισμός". Χθες το τερμάτισε, είπε αυτό που πιστεύει και είναι θέση του Κέντρου Φιλελεύθερων Μελετών. Το υποστηρίζουν και κάποιοι στον ΣΕΒ. Θέλουν κάποιες εταιρείες να βάλουν τους εργαζόμενους να δουλεύουν επτά ημέρες την εβδομάδα. Η επταήμερη λειτουργία της επιχείρησης δεν είναι καινοτομία, ισχύει από το 1980. Σε αυτές τις περιπτώσεις όμως υπάρχει πενθήμερο και οκτάωρο. Ήξερε τι έλεγε και έπεσε στο ολίσθημα να φανερώσει τη θέση του», ισχυρίστηκε.

Παράλληλα, εκτίμησε ότι ο λόγος που δεν προσέρχεται σε debate είναι γιατί «δεν έχει το θάρρος να υπερασπιστεί τις απόψεις του: «Πιστεύει στην εργασία λάστιχο και μετά υποστηρίζει ότι εγώ λέω ψέματα».

Μητσοτάκης: Κινδυνεύει η 12η σύνταξη

Προηγήθηκε νέα επίθεση του Κυριάκου Μητσοτάκη ο οποίος χθες, Δευτέρα, επισκέφθηκε την αγορά της Καλλιθέας και συνομίλησε με απλούς πολίτες. «Η 12η σύνταξη κινδυνεύει, όχι η 13η που δήθεν δίνει ο κ. Τσίπρας» ανέφερε. Με αυτόν τον τρόπο θέλησε να απαντήσει στις βολές του πρωθυπουργού και πρόσθεσε: «η μείωση του αφορολόγητου που νομοθέτησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι που για πρώτη φορά απειλεί να αφαιρέσει μισή σύνταξη ακόμη και από τους χαμηλοσυνταξιούχους».

Ο πρωθυπουργός, πάντως, προσπάθησε να αιτιολογήσει το ότι τα μέτρα που ψήφισε η κυβέρνηση δεν είναι προεκλογικά. Στην ίδια τηλεοπτική του συνέντευξη σημείωσε πως: «οι εκλογές είναι σε πέντε μήνες αλλά τα μέτρα είναι μόνιμα». Εξήγησε ότι τα μέτρα αυτά τα είχε προαναγγείλει η κυβέρνηση από την τελευταία ΔΕΘ και πως τώρα το επιτρέπει η κατάσταση της οικονομίας και ότι τα μέτρα αυτά θα έχουν μόνιμο χαρακτήρα. Επίσης ο κ. Τσίπρας απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη ρώτησε : «είναι λαϊκισμός του αίσχιστου είδους και ανέφικτα τα μέτρα και δεν θα τα ψηφίσει ή διαφορετικά γιατί τα ψηφίζει, αυτό είναι αντίφαση».

Η γαριδομακαρονάδα του κυβερνητικού αεροσκάφους

Ο πόλεμος ΣΥΡΙΖΑ -ΝΔ συνεχίστηκε καθώς η Πειραιώς, με σκληρή ανακοίνωσή της, εξαπολύει νέα επίθεση στον κ. Τσίπρα με στόχο το περίφημο «ηθικό πλεονέκτημα».

«Ο κ. Τσίπρας που εδώ και τέσσερα χρόνια έχει μετατρέψει το πρωθυπουργικό αεροσκάφος σε προσωπικό του ταξί, ξαφνικά πέταξε με το αεροπλάνο της γραμμής στα Γιάννενα για να βγάλει μια φωτογραφία ανάμεσα στους “πολλούς”. Καλοσύνη του. Είπε όμως και πάλι ψέματα. Όπως πάντα. Είχε το θράσος να ισχυριστεί ότι δεν συνηθίζει να παίρνει το κυβερνητικό αεροσκάφος για εσωτερικές πτήσεις, για να μην γίνονται τόσα έξοδα, ενώ πρόσφατα πέταξε με αυτό στην Κοζάνη. Θυμίζουμε ότι είναι ακριβώς ο ίδιος άνθρωπος που το 2015 δήλωνε ότι “βγάζουμε προς πώληση το κυβερνητικό αεροσκάφος, γιατί το παράδειγμα του λιτού βίου πρέπει να ξεκινήσει από μας” και έφτασε στο σημείο να αλλάξει μέχρι και το πρωθυπουργικό μενού γιατί χωρίς γαριδομακαρονάδα του φάνηκε φτωχό».

Σφήνα από το ΚΙΝΑΛ

Σφήνα στους δύο μονομάχους προσπαθεί να μπει το ΚΙΝΑΛ. Η Φώφη Γεννηματά μέμφεται και τους δύο πολιτικούς της αντιπάλους που, όπως λέει, έχουν ρίξει πολύ το επίπεδο του πολιτικού διαλόγου με τις προσωπικές ύβρις. Το προεκλογικό σποτ του ΚΙΝΑΛ άλλωστε βασίζεται ακριβώς σε αυτό με στόχο να δείξει ότι η χώρα δεν έχει ανάγκη από παρόμοιες πρακτικές όπως αυτές που χρησιμοποιούν οι κ.κ. Τσίπρας και Μητσοτάκης. Για αυτό η κυρία Γεννηματά επισκέφθηκε τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας στο Χαλάνδρι προκειμένου να υπενθυμίσει τις ευθύνες εκείνων που δεν έκαναν σωστά την δουλειά τους και είχε ως αποτέλεσμα να χαθούν 102 ζωές στο Μάτι τον περασμένο Ιούλιο. «Δέκα μήνες μετά την τραγωδία στο Μάτι οι πρωθυπουργικές εξαγγελίες παραμένουν γράμμα κενό… ενώ έχει ξεκινήσει η αντιπυρική περίοδος φαίνεται πως τίποτα δεν έχει βελτιωθεί και διορθωθεί»..

«Στο και πέντε, την ώρα της μάχης προσπαθούν να αλλάξουν το σχέδιο διαχείρισης κρίσεων. Δεν έχουν αξιοποιήσει ούτε τον Ευρωπαϊκό μηχανισμό, ούτε τους κοινοτικούς πόρους. Οι ίδιες ελλείψεις, οι ίδιες αδυναμίες, τα ίδια προβλήματα», τόνισε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ επισημαίνοντας ότι «πάλι θα βασιστούμε στο φιλότιμο των ανθρώπων που ρίχνονται στη φωτιά, τους οποίους στηρίζουμε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ