ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Παραλήρημα Αυγενάκη τα περί νοθείας στις εκλογές

ΣΥΡΙΖΑ: Παραλήρημα Αυγενάκη τα περί νοθείας στις εκλογές
EUROKINISSI/ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Για μείζον θεσμικό ατόπημα έκανε λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τις δηλώσεις του Λευτέρη Αυγενάκη περί ενδεχόμενης αλλοίωσης του εκλογικού αποτελέσματος, τονίζοντας ότι «ο κ. Αυγενάκης κατάφερε να γελοιοποιήσει τη Νέα Δημοκρατία αλλά και να αποκαλύψει το μεγάλο άγχος του αρχηγού της μπροστά στις κάλπες».

«Η ΝΔ, που εδώ και τρία χρόνια προεξοφλεί δήθεν κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ στις κάλπες, έβγαλε σήμερα το γραμματέα της, κ. Αυγενάκη, να προλειάνει το έδαφος για την κατάρρευση της πολιτικής της απάτης», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας τις δηλώσεις.

«Όχι ότι δεν μας έχει συνηθίσει σε παραληρηματικές δηλώσεις. Αλλά σήμερα ξεπέρασε τον εαυτό του, μιλώντας για δήθεν κίνδυνο αλλοίωσης του εκλογικού αποτελέσματος», σημειώνει το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Καλεσμένος σε τηλεοπτική εκπομπή το μεσημέρι της Πέμπτης, ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, έκανε λόγο για «διάχυτη πληροφόρηση» περί αλλοίωσης των εκλογικών αποτελεσμάτων της 26ης Μαΐου.

«Υπάρχει ο φόβος και η αίσθηση ότι κάποιοι, δεν εννοώ ότι θα γίνουν συντονισμένες κινήσεις από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ, αλλά υπάρχει διάχυτη η πληροφόρηση ότι κάποιοι είναι αποφασισμένοι εάν τα καταφέρουν, εάν τους το επιτρέψουμε, ακόμα και να αλλοιώσουν τα εκλογικά αποτελέσματα, την άποψη των Ελλήνων πολιτών», ήταν η ακριβής δήλωση του κ. Αυγενάκη, που προκάλεσε την αντίδραση της Κουμουνδούρου.

Δείτε το βίντεο με τις σχετικές δηλώσεις:

«Σοβαρό θεσμικό ατόπημα» λέει ο Αλ. Χαρίτσης

Στον γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας απάντησε ο αρμόδιος υπουργός, Αλέξης Χαρίτσης, κατηγορώντας τον για σοβαρό θεσμικό ατόπημα.

Ο υπουργός Εσωτερικών, σε δήλωσή του, έκανε λόγο για τοποθέτηση με «αδιανόητη ευτέλεια», «θεσμική ανευθυνότητα» και «παντελώς ανυπόστατους ισχυρισμούς».

Εξέφρασε, παράλληλα, την ελπίδα πως οι απόψεις αυτές δεν εκφράζουν συνολικά την αξιωματική αντιπολίτευση και αναμένει από τον Κυριάκο Μητσοτάκη «κατηγορηματική αποδοκιμασία».

Επιμένει ο Αυγενάκης: «Καλούμε τους πολίτες να είναι σε εγρήγορση»

«Προειδοποιήσαμε εγκαίρως την κυβέρνηση και προσωπικά τον κ. Χαρίτση, να τηρήσει πιστά τους νόμους και την αδιάβλητη παράδοση της εκλογικής διαδικασίας στην χώρα μας και να μην υπάρχει οποιοδήποτε περιθώριο αμφισβήτησης, πόσο μάλλον αλλοίωσης της ετυμηγορίας των Ελλήνων πολιτών», αναφέρει σε γραπτή του απάντηση προς τον κ. Χαρίτση, ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ.

«Οι εκλογές είναι η πεμπτουσία της Δημοκρατίας και όχι ερωτηματολόγιο δημοσκόπησης όπως θέλει να τις βλέπει ο κ. Τσίπρας. Καλούμε όλους τους πολίτες και τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, να είναι σε εγρήγορση, προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή διεξαγωγή των εκλογών και η έκδοση των αποτελεσμάτων τους», καταλήγει ο κ. Αυγενάκης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ