ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Όσο o Τσίπρας επιμένει να διχάζει, τόσο εγώ θα επιμένω να ενώνω

Μητσοτάκης: Όσο o Τσίπρας επιμένει να διχάζει, τόσο εγώ θα επιμένω να ενώνω
EUROKINISSI/ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΔ/ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται από το πρωί σε προεκλογική περιοδεία στο Ηράκλειο, απ΄ όπου εξαπέλυσε μία ακόμη επίθεση στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο αρχηγός της ΝΔ έθεσε το πολιτικό δίλημμα των ευρωεκλογών. «Το βασικό δίλημμα αυτών των εκλογών είναι μεγάλη πολιτική αλλαγή ή διατήρηση της πολιτικής στασιμότητας», είπε χαρακτηριστικά. Υπογράμμισε δε ότι: «Η πολιτική αλλαγή την οποία οραματίζεται η Νέα Δημοκρατία, είναι μια πολιτική αλλαγή που αφορά όλους τους Έλληνες. Είναι μια πολιτική αλλαγή με την οποία θα γίνει πράξη η πολιτική μας για χαμηλότερους φόρους, για περισσότερες και καλύτερες δουλειές, για ασφάλεια, για καλή δημόσια παιδεία, για καλή δημόσια υγεία. Και αυτό το μήνυμα είμαι σίγουρος ότι είναι ένα μήνυμα το οποίο θα βρει μεγάλη ανταπόκριση ειδικά εδώ στην Κρήτη».

Δεν είναι προσωπική αντιπαράθεση

Σε ό,τι αφορά τη σχέση του με τον πρωθυπουργό, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι δεν καμία προσωπική αντιπαράθεση μαζί του. «Όσο αυτός επιμένει να διχάζει, τόσο εγώ θα επιμένω να ενώνω και να μιλάω για το μέλλον της χώρας μας. Αυτό, εξάλλου, είναι που σήμερα ενδιαφέρει τους Έλληνες πολίτες. Θα αξιοποιήσουμε πλήρως την τελευταία εβδομάδα πριν από τις εκλογές να παρουσιάσουμε τη θετική μας πρόταση για μια φωτεινή, για μια αισιόδοξη Ελλάδα», ανέφερε.



Για την Κρήτη

Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε ακόμα για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Κρήτη: «Δυστυχώς, η Κρήτη, που θα έπρεπε να είναι -και είναι σε μεγάλο βαθμό- αναπτυξιακή ατμομηχανή της ελληνικής οικονομίας,βρίσκεται αυτή τη στιγμή αντιμέτωπη με ένα μεγάλο κενό ως προς τα βασικά έργα υποδομής. Υπήρξα από τους πρώτους υποστηρικτές του καινούργιου αεροδρομίου στο Καστέλι, η σύμβαση κυρώθηκε με μεγάλη καθυστέρηση και με ορισμένα ζητήματα τα οποία αναδείχθηκαν κατά τη διάρκεια της συζήτησης. Θα υποστηρίξουμε αυτό το έργο και θα εγγυηθούμε την ταχύτατη υλοποίησή του. Είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό αναπτυξιακό έργο, όχι μόνο για το Ηράκλειο, αλλά για ολόκληρη την Κρήτη».

Για τις αυτοδιοικητικές εκλογές

Ερωτώμενος για τη στάση της ΝΔ στις αυτοδιοικητικές εκλογές στην Κρήτη, ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι η Νέα Δημοκρατία στηρίζει τον Αλέξανδρο Μαρκογιαννάκη για περιφερειάρχη Κρήτης. «Είναι ένα νέο παιδί, ένας άξιος άνθρωπος, ο οποίος έρχεται με έναν θετικό λόγο να αντιπαρατεθεί με μια περίοδο -κατά την άποψή μου- στασιμότητας», τόνισε.

Αντιθέτως, σε ό,τι αφορά τις δημοτικές εκλογές στο Ηράκλειο, ο κ. Μητσοτάκης απέφυγε να εκφράσει την προτίμησή του. «Ο πολίτες θα κάνουν τις επιλογές τους ελεύθερα». Προσέθεσε ότι: «Αυτό το οποίο μας ενδιαφέρει, είναι οι πολίτες οι οποίοι πρόκεινται στη Νέα Δημοκρατία να κάνουν τις επιλογές τους ως προς τους τοπικούς άρχοντες, αλλά να προσέλθουν μετά βεβαιότητος στα εκλογικά εκείνα τμήματα στα οποία θα βρίσκεται η κάλπη των ευρωεκλογών και των περιφερειακών εκλογών. Εκεί εστιάζουμε τις πολιτικές μας προτεραιότητες για την επόμενη Κυριακή».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ