ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κατατέθηκαν στη Βουλή ο νέος ποινικός κώδικας και ο νέος κώδικας ποινικής δικονομίας

Κατατέθηκαν στη Βουλή ο νέος ποινικός κώδικας και ο νέος κώδικας ποινικής δικονομίας
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Κατατέθηκαν στη Βουλή ο νέος ποινικός κώδικας και ο νέος κώδικας ποινικής δικονομίας. Η ημέρα ψήφισής τους θα προσδιοριστεί στην αυριανή συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων, στις 11.00 το πρωί. Η Διάσκεψη θα αποφασίσει ακόμη, και τη διαδικασία συζήτησης και ψήφισης από την Ολομέλεια της Βουλής. 

Στην ηλεκτρονική σελίδα της Βουλής όπου αναρτήθηκε το νομοσχέδιο, αναφέρεται πως θα εισαχθεί την Τετάρτη το πρωί στις 10.00 προς συζήτηση στην αρμόδια Επιτροπή.

Την ίδια ώρα, άγνωστο παραμένει εάν θα εισαχθεί προς συζήτηση και ψήφιση το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος για τους δασικούς χάρτες.

«Πιθανά η προκήρυξη εκλογών δεν θα δώσει τη δυνατότητα ολοκλήρωσης της Κοινοβουλευτικής διαδικασίας. Με την κατάθεση όμως του νομοσχεδίου αποδεικνύουμε την επάρκεια επίλυσης αυτών των πολύ δύσκολων προβλημάτων με σεβασμό στις επιταγές του Συντάγματος αλλά και δεσμευόμαστε έναντι των πολιτών για την επίλυση των προβλημάτων και ολοκλήρωση των δασικών χαρτών από την νέα κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ», αναφέρει σε δήλωσή του ο αναπληρωτής υπουργός Σωκράτης Φάμελλος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ