ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλ. Τσίπρας στο CNN Greece: Η ΝΔ ετοιμάζει Αρμαγεδδώνα

Αλ. Τσίπρας στο CNN Greece: Η ΝΔ ετοιμάζει Αρμαγεδδώνα
CNN Greece/Λευτέρης Παρτσάλης

«Πίσω από τις μεταρρυθμίσεις του κ. Μητσοτάκη κρύβεται ανθρώπινο αίμα», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός στη συνέντευξή του στο CNN Greece και τους δημοσιογράφους Αδάμο Ζαχαριάδη και Κώστα Τσιτούνα.

Είπε πως όλα μαζί τα μέτρα που έχει εξαγγείλει η ΝΔ είναι περίπου 5,5 δισ. παραπάνω από τους στόχους και ότι «επειδή είναι δεδομένο ότι μείωση πλεονασμάτων δεν πρόκειται να υπάρξει, οι μεταρρυθμίσεις που λέει θα είναι μείωση δαπανών». Οι δαπάνες, σημείωσε, είναι συγκεκριμένες, είναι για την υγεία, την παιδεία, τους μισθούς, τις συντάξεις και τα επιδόματα. «Όταν λέει μεταρρυθμίσεις και για όποιον έχει την εμπειρία τι σημαίνει η λέξη την περίοδο ‘10-'14, όταν λέει "μεταρρυθμίσεις", μυρίζει ανθρώπινο αίμα» υπογράμμισε.

Ο κ. Τσίπρας προσέθεσε ότι η επιστροφή στον κανόνα ένα προς πέντε για τις προσλήψεις στο Δημόσιο που επιδιώκει η ΝΔ, σημαίνει λιγότερους δασκάλους, γιατρούς και νοσηλευτές. «Ο κ. Μητσοτάκης έχει το know how των απολύσεων από όταν ήταν υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης», τόνισε.

Επέκρινε τον κ. Στουρνάρα ότι «με αυτά που λέει έχει παίξει έναν ρόλο που δεν συνάδει με τον θεσμικό του ρόλο και σήμερα κάνει προεκλογικού χαρακτήρα εξυπηρετήσεις στον κ. Μητσοτάκη».

Κατηγόρησε δε τον κ. Μητσοτάκη λέγοντας ότι «αυτό που πρέπει να μας προβληματίσει είναι γιατί μέσω του κ. Στουρνάρα, μέσω του κ. Βέμπερ, αναπαράγει μια εικόνα που είναι ψευδής για την ελληνική οικονομία». Τα λέει, ανέφερε, «γιατί ετοιμάζουν έναν Αρμαγεδδώνα και θέλουν να τον δικαιολογήσουν. Θεωρώ ότι είναι το πιο άθλιο σχέδιο που έχει παρουσιαστεί ποτέ στον λαό, ακριβώς επειδή δεν παρουσιάζεται, κρύβεται».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ