ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσιάρας: Η Δικαιοσύνη δεν θα πρέπει να αποτελεί χώρο πολιτικών αντιπαραθέσεων

Τσιάρας: Η Δικαιοσύνη δεν θα πρέπει να αποτελεί χώρο πολιτικών αντιπαραθέσεων

«Η Δικαιοσύνη δεν θα πρέπει να αποτελεί χώρο πολιτικών αντιπαραθέσεων», τόνισε ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης, Κωνσταντίνος Τσιάρας, κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής του υπουργείου Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων από τον απερχόμενο υπουργό, Μιχάλη Καλογήρου.

Ο κ. Τσιάρας ανέφερε πως η Δικαιοσύνη αποτελεί «πυλώνα της Δημοκρατίας» και επανέλαβε πως στους άμεσους στόχους του είναι να προωθηθούν οι επιλογές που βρίσκονται στην ατζέντα των πολιτικών επιλογών της Νέας Δημοκρατίας.

Παράλληλα, ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης έθεσε ως άμεση προτεραιότητα την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης.

Ο κ. Τσιάρας ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για το χαρτοφυλάκιο που του ανέθεσε και επισήμανε πως «ο καθένας μας κρίνεται στο τέλος της διαδρομής».

Από την πλευρά του, ο απερχόμενος υπουργός Δικαιοσύνης, Μιχάλης Καλογήρου, ευχήθηκε καλή επιτυχία στον κ. Τσιάρα και το νέο υφυπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Κράνη, κάνοντας παράλληλα μια αναδρομή στο έργο του.

Ο κ. Καλογήρου ανέφερε πως η απερχόμενη ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης άφησε έναν προϋπολογισμό αυξημένο κατά 40 εκατ. ευρώ, χίλιες νέες θέσεις δικαστικών υπαλλήλων, αλλά και μια σειρά μεταρρυθμίσεων και νομοθετημάτων με στόχο τη βελτίωση της απονομής της Δικαιοσύνης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ