ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κόντρα Βορίδη - Βελόπουλου για τη συμφωνία των Πρεσπών

Κόντρα Βορίδη - Βελόπουλου για τη συμφωνία των Πρεσπών
EUROKINISSi

Κόντρα με το καλημέρα στη Βουλή, στη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης ανάμεσα στον Μάκη Βορίδη και τον Κυριάκο Βελόπουλο

Αφορμή στάθηκε η συμφωνία των Πρεσπών με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης να σχολιάζει αναφορές του Αλέξη Τσίπρα αλλά και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τη στάση της ΝΔ στο Μακεδονικό.

«Μας εγκαλέσατε για ασυνέπεια όταν προεκλογικά τοποθετηθήκαμε και είπαμε ότι είναι μια κακή συμφωνία», ανέφερε ο κ. Βορίδης με τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης να τον καλεί να απαντήσει εάν θα υπογράψει πρόταση Προανακριτική Επιτροπή κατά του πρώην υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά. Έκανε μάλιστα, λόγο για εσχάτη προδοσία.

«Ως νομικός ξέρω καλά τι σημαίνει εσχάτη προδοσία, όχι σε μένα αυτά... Η θέση της ΝΔ ήταν ξεκάθαρη από την αρχή μέχρι το τέλος, εσείς ζητούσατε την ακύρωση της συμφωνίας και πήρατε 3%, εμείς λέγαμε η ακύρωση θα οδηγήσει σε χειρότερα αποτελέσματα και λέμε να αμβλύνουμε τις συνέπειες», απάντησε ο Μάκης Βορίδης.

Στο θέμα παρενέβη στην ομιλία του και ο Πάνος Σκουρλέτης από τον ΣΥΡΙΖΑ καταλογίζοντας τυχοδιωκτισμό και πατροκάπηλη ρητορεία στη ΝΔ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ