ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βαρβιτσιώτης: Κληρονομήσαμε κακή συμφωνία των Πρεσπών

Βαρβιτσιώτης: Κληρονομήσαμε κακή συμφωνία των Πρεσπών
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Στην αντεπίθεση πέρασε ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και απαντώντας στην κριτική βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ περί «κωλοτούμπας» στο Μακεδονικό, είπε πως φεύγοντας από το Μέγαρο Μαξίμου πήραν μαζί τους και την μονταζιέρα παραποίησης δηλώσεων. 

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για την ευρωπαϊκή πολιτική, ανέφερε πως η συμφωνία των Πρεσπών είναι κακή και πως κύριο μέλημα της κυβέρνησης είναι να βελτιώσει τις αρνητικές της συνέπειες.

«Αυτή η συμφωνία είναι μία κακή συμφωνία και αυτή τη συμφωνία η ΝΔ την πολέμησε και έκανε οτιδήποτε ήταν δυνατόν και να μην υπογραφεί και να μην κυρωθεί. Όμως αυτή η συμφωνία είναι μία κληρονομιά την οποία παίρνει αυτή η κυβέρνηση μαζί με όλες τις άλλες προβληματικές κληρονομιές που παίρνει από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ», είπε στην ομιλία του και επεσήμανε πως δύο είναι πεδία που θα δώσει βάρος η κυβέρνηση.

Το ένα είναι το πεδίο, όπως είπε, είναι το πεδίο της οικονομίας (επιχειρήσεις, προϊόντα που πρέπει να τα ενισχυθούν με την κατοχύρωση της αυθεντικότητα τους). Το δεύτερο, συμπλήρωσε, αφορά στα θέματα του αλυτρωτισμού.

«Θα είμαστε σε διαρκή διαδικασία παρακολούθησης και εξέλιξης των προβλέψεων της συμφωνίας αλλά πολύ περισσότερο όταν ανοίξει η ευρωπαϊκή πορεία του βόρειου γείτονα μας προς την Ευρωπαϊκή Ένωση τότε σε κάθε στάδιο θα είμαστε εκεί να παρακολουθούμε. Εμείς θέλουμε να προχωρήσουν τα δυτικά Βαλκάνια προς την Ευρώπη αλλά χωρίς εκπτώσεις ούτε σε θέματα αλυτρωτισμού ούτε σε θέματα που έχουν να κάνουν με το κράτος δικαίου», κατέληξε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ