ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Βουλή εγκρίνει τον διορισμό Ζούλα και Γαμπρίτσου στην ΕΡΤ

Η Βουλή εγκρίνει τον διορισμό Ζούλα και Γαμπρίτσου στην ΕΡΤ
INTIME/ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

«Δεν θα διακινδύνευα την επαγγελματική μου πορεία αν δεν είχα την ρητή εντολή του πρωθυπουργού να αποκτήσει η ΕΡΤ το ρόλο που της επιτάσσει το Σύνταγμα», ανέφερε ενώπιον των μελών της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ο Κωνσταντίνος Ζούλας.

Ο κ. Ζούλας ο οποίος προταθηκε από την κυβέρνηση για τη θέση του προέδρου της ΕΡΤ επέμεινε στην ανάγκη αντικειμενικής και ακηδεμόνευτης ενημέρωσης σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα, επισημαίνοντας μάλιστα, πως δεν θα παίζει ο πρωθυπουργός πρώτο θέμα στα δελτία ειδήσεων χωρίς να υπάρχει σοβαρός λόγος. «Δεν είναι θέμα της Βουλής και των βουλευτών να αξιολογούν σε τι σειρά θα παίζει ο πρωθυπουργός, ούτε είναι δημοσιογραφικά ορθό να παίζει χωρίς λόγο πρώτο θέμα», είπε και συμπλήρωσε ότι χθες πρώτο θέμα ήταν ο Αλέξης Τσίπρας λόγω της επίσκεψης του στη ΔΕΘ.

Περιέγραψε με τα μελανότερα χρώματα την οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η δημόσια τηλεόραση, επιρρίπτοντας ευθύνες στην προηγούμενη κυβέρνηση ότι με τις επιλογές της ήρθε σε δεινή οικονομική θέση. «Τα ταμεία της είναι άδεια για να δημιουργήσει νέο πρόγραμμα, λόγω της επιλογής της προηγούμενης κυβέρνησης να διαθέσει δεκάδες εκατομμύρια για αγώνες ποδοσφαίρου πρώτης και δεύτερης κατηγορίας», είπε και εξήγησε πως δεσμεύθηκαν 35,3 εκατ. ευρώ για αθλητικό πρόγραμμα με συνέπεια η ΕΡΤ διαθέτει μόλις 2-3 εκατ. ευρώ για επενδύσεις και 1-2 εκατ. ευρώ για να παράξει πρόγραμμα σε 5 σταθμούς. Αναφέρθηκε στην ανάγκη ανανέωσης του προσωπικού χωρίς απολύσεις. «Από τους 2.200 μόνιμους εργαζόμενους μόνο οι 170 είναι κάτω των 40 ετών. Απαιτείται ανανέωση προσωπικού χωρίς απολύσεις», είπε και σημείωσε πως μόνον μέσα από μεικτές παραγωγές μπορούν να γίνουν προσλήψεις. «Στόχος σε λίγους μήνες από τώρα όταν συμβαίνει ένα κορυφαίο γεγονός να είναι αυτονόητη επιλογή των πολιτών να γυρίζουν τους δείκτες στην ΕΡΤ», ανέφερε ο νέος πρόεδρος της ΕΡΤ.

«Θέλουμε την ΕΡΤ που ενημερώνει, ψυχαγωγεί, εκπαιδεύει», επεσήμανε από την πλευρά του και ο προτεινόμενος για την θέση του διευθύνοντος συμβούλου Γιώργος Γαμπρίτσος.

Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας τόνισε ότι «πρωταρχικός στόχος της κυβέρνησης είναι η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης και η θωράκιση της αξιοπιστίας της ΕΡΤ με σεβασμό στα χρήματα των φορολογούμενων.

Εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ οι βουλευτές του Σπύρος Λάππας και Μάριος Κάτσης που πήραν το λόγο άσκησαν κριτική στην κυβέρνηση ότι την ίδια ώρα που μιλάει για αντικειμενική και ακηδεμόνευτη ενημέρωση, προτείνει για τη θέση του προέδρου της ΕΡΤ τον μέχρι πρότινος στενό συνεργάτη του Κυριάκου Μητσοτάκη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ