ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κατηγορηματικός για τον «Ρασπούτιν» ο Αντώνης Σαμαράς – Τι υποστήριξε στην κατάθεσή του

Κατηγορηματικός για τον «Ρασπούτιν» ο Αντώνης Σαμαράς – Τι υποστήριξε στην κατάθεσή του
AP Photo/Petros Giannakouris, File

Κατηγορηματικός ότι ο περιβόητος «Ρασπούτιν» είναι ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος εμφανίστηκε ενώπιον των εισαγγελικών λειτουργών ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος μάλιστα, επικαλείται συνέντευξη του τέως πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο CNN Greece.

«Δεν μπορεί να είναι άλλος από τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο. Ακόμη και ο κ. Τσίπρας το είχε παραδεχθεί αυτό σε συνέντευξή του στο CNN Greece που είπε «γιατί δεν ρωτάτε εσείς τον κ. Παπαγγελόπουλο αν είναι επιτέλους ο Ρασπούτιν;», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ.Σαμαράς.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα μετά το 1'.30''

Στην κατάθεση του κατονομάζει ευθέως τον Αλέξη Τσίπρα και τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο ότι βρίσκονται πίσω από τη σκευωρία.

«Σε όλες τις μηνυόμενες πράξεις των ανωτέρω εισαγγελικών λειτουργών και των προστατευόμενων ψευδομαρτύρων ιθύνων νους είναι ο τέως πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Ο Παπαγγελόπουλος είναι ο εκτελεστικός βραχίονας αυτού του μηχανισμού και κεντρικό ρόλο σε όλο αυτό το παρασύστημα εχει η εφημερίδα documento», αναφέρει.

Αλ. Τσίπρας στο CNN Greece: Δεν φοβάμαι ειδικά δικαστήρια

Η κατάθεση Αγγελή

Την ίδια ώρα, ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Αγγελής περιγράφει τον περιβόητο «Ρασπούτιν»ως τον καθοδηγητή και προστάτη της Ελένης Τουλουπάκη, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Ήταν η αόρατη δύναμη, υπέρτερης ισχύος και από εισαγγελέα Αρείου Πάγου».

Στη δικογραφία που διαβιβάστηκε στη Βουλή, ο κ. Αγγελής δεν κατονομάζει ποιος είναι ο «Ρασπούτιν», ωστόσο, «φωτογραφίζει» τον τέως αναπληρωτή υπουργός Δικαιοσύνης, αρμόδιο για θέματα Διαφθοράς, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο. «Μου είπε εμένα η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ότι είναι υπουργός της κυβέρνησης με το ένα πόδι στον ΣΥΡΙΖΑ και με το άλλο στη ΝΔ», είπε στην κατάθεσή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Αγγελής αναφέρει ότι «η κυρία Δημητρίου γνωρίζει ποιος είναι ο Ρασπούτιν και μου είχε γνωστοποιήσει το όνομά του», αλλά και ότι «η κυρία Τουλουπάκη ήρθε για fast track διώξεις χωρίς την τήρηση δικονομικών κανόνων».

Στην κατάθεσή του αναφέρει ακόμη, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ότι στην εισαγγελία πρωτοδικών ο «Ρασπούτιν» είχε την δική του ομάδα, ενώ στο ερώτημα ποιος είναι ο περιβόητος «Ρασπούτιν», απάντησε:

«Μέλος της κυβέρνησης (σ.σ. της προηγούμενης) που είχε την δυνατότητα να διορίζει παιδιά και νύφες ατόμων που βρίσκονται στις ανώτερες βαθμίδες της Δικαιοσύνης και ενδεχομένως ατόμων της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου».

Επίσης, αναφέρει ότι «κάθε εντολή που έδινε στην Ελένη Τουλουπάκη για να εκτελεστεί θα έπρεπε να τελεί υπό την έγκριση αυτής της ανώτερης δύναμης που λέγεται Ρασπούτιν» και ότι «στην Βιέννη κατάλαβα ότι η δίωξη ήταν στοχοποιημένη και προαποφασισμένη στα πρόσωπα των κ.κ. Λοβέρδου, Σαλμά και Γεωργιάδη».

Ο κ. Αγγελής κατέθεσε ακόμη, ότι του έλεγε ψέματα η κ. Τουλουπάκη για τα αποδεικτικά στοιχεία εις βάρος του Παναγιώτη Πικραμμένου πως υπήρχε βίντεο που τον ενοχοποιούσε και ότι και στις διευκρινιστικές του ερωτήσεις, εκείνη απέφευγε να δώσει σαφείς απαντήσεις.

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος αναφέρεται στον Αλέξη Τσίπρα χωρίς να τον κατονομάσει. «Σε ό,τι αφορά εμένα και άλλα πολιτικά πρόσωπα εμφανίζεται επίταση δόλου του τέως πρωθυπουργού ο οποίος κατά την προεκλογική περίοδο των ευρωεκλογών και των εθνικών εκλογών αναφέρθηκε στο σκάνδαλο Novartis ως κεντρικό προεκλογικό του επιχείρημα αν και υπόθεση για μένα είχε αρχειοθετηθεί», κατέθεσε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ