ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Ο Μητσοτάκης να ζητήσει συγγνώμη ή να λάβει την παραίτηση του Πέτσα

Τσίπρας: Ο Μητσοτάκης να ζητήσει συγγνώμη ή να λάβει την παραίτηση του Πέτσα
ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ / ΙΝΤΙΜΕ NEWS

Συνέχεια στην κοινοβουλευτική του κόντρα με τον πρωθυπουργό έδωσε μέσω Facebook ο Αλέξης Τσίπρας.

Σε ανάρτησή του, που συνοδεύεται από βίντεο με δηλώσεις του κυβερνητικού εκπρόσωπου, ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης καλεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη είτε να ζητήσει δημόσια συγγνώμη είτε να λάβει την παραίτηση του Στέλιου Πέτσα.

«Ο κ. Μητσοτάκης με αποκάλεσε ψεύτη μέσα στο Κοινοβούλιο και ισχυρίστηκε πως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ούτε συμψήφισε το προσφυγικό με τις τουρκικές προκλήσεις σε Αιγαίο και Κυπριακή ΑΟΖ, ούτε είπε ποτέ πως αυξάνοντας τις περιπολίες αυξάνεται και η πιθανότητα ναυαγίων, όπως το τραγικό περιστατικό στην Κω» γράφει ο Αλέξης Τσίπρας, και συνεχίζει:

«Ο κ. Μητσοτάκης λοιπόν, αφού παρακολουθήσει το βίντεο με τις δηλώσεις του εκπροσώπου του, όπως του υποσχέθηκα, έχει δύο επιλογές:

Ή να ζητήσει δημόσια συγγνώμη.

Ή να λάβει την παραίτηση του κ. Πέτσα.

Αν δεν κάνει τίποτα από τα δύο, θα είναι πλέον ολοφάνερο ποιος στ' αλήθεια είναι ο ψεύτης, με περικεφαλαία μάλιστα...».

Η απάντηση Πέτσα

Για «λογικό άλμα του κ. Τσίπρα που εξυπηρετεί την τουρκική προπαγάνδα» έκανε λόγο με τη σειρά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, σχολιάζοντας το επεισόδιο που σημειώθηκε στη Βουλή μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο κ. Τσίπρας ως συνήθως λέει ψέματα. Χρησιμοποίησε μία δική μου δήλωση διαστρεβλώνοντας την. Την έκανα εδώ στο στούντιο. Όταν με ρώτησαν για το θέμα της δήλωσης Τσαβούσογλου ότι το ελληνικό λιμενικό βυθίζει βάρκες και στέλνει τραυματίες. Απάντησα ότι δεν υπάρχει κανένα τέτοιο περιστατικό», είπε ο Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Μάλιστα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε πως η επίμαχη δήλωσή του, την οποία χρησιμοποίησε στη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας, ήταν για να αποκρούσει τη δήλωση Τσαβούσογλου:

«Οι διασώσεις μπορούν να αυξάνονται αλλά μπορούν να υπάρχουν ατυχήματα. Στην προκειμένη περίπτωση είναι ένα λογικό άλμα του κ. Τσίπρα. Να προσπαθείς να συνδέσεις θέματα που εξυπηρετούν την τουρκική προπαγάνδα είναι λογικό άλμα και αυτό του επιστρέφουμε».

Συμπλήρωσε δε, πως: «Εμείς θα φυλάξουμε τα σύνορα μας είτε αρέσει στον κ. Τσίπρα είτε όχι».

Λίγη ώρα αργότερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξέδωσε και ανακοίνωση στην οποία σημειώνει σκωπτικά:

«Η συνειδητή διαστρέβλωση είναι χειρότερη από ένα αφελές ψέμα».



ΔΗΜΟΦΙΛΗ