ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διάσκεψη του ΟΗΕ για το Κλίμα: Ο Μητσοτάκης θα παρουσιάσει τα μέτρα που προωθεί η Ελλάδα

Διάσκεψη του ΟΗΕ για το Κλίμα: Ο Μητσοτάκης θα παρουσιάσει τα μέτρα που προωθεί η Ελλάδα
AP Photo/Thanassis Stavrakis

Στα μέτρα που προωθεί η Ελλάδα για το κλίμα, αναμένεται να σταθεί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του στην επίσημη τελετή της Διάσκεψης του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή, η οποία θα γίνει σήμερα στις 11:30 ώρα Ελλάδας, στη Μαδρίτη της Ισπανίας.

Σε συνέχεια της ομιλίας του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ (τον Σεπτέμβριο), ο πρωθυπουργός θα θίξει θέματα όπως η απολιγνιτοποίηση της Ελλάδας, έως το 2028, και η υιοθέτηση του Εθνικού Σχεδίου για το Κλίμα και την Ενέργεια.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας που προωθεί η κυβέρνηση, σε συνεργασία με την UNESCO, ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να τονίσει την ανάγκη αντιμετώπισης των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής στην πολιτιστική κληρονομιά, ενόψει και της συνάντησης, σε επίπεδο αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων, που πρόκειται να συγκαλέσει η Ελλάδα το 2020.

Νωρίτερα, στις 10:00 ώρα Ελλάδας, ο κ. Μητσοτάκης θα μετάσχει στη συνάντηση των ηγετών της ΕΕ, που παίρνουν μέρος στη Διάσκεψη του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή, ενώ στις 15:30 ώρα Ελλάδας θα παρακαθίσει σε γεύμα εργασίας που παραθέτει ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ.

Στις 19:30 ώρα Ελλάδας ο κ. Μητσοτάκης θα παραστεί στη δεξίωση που παραθέτει ο Βασιλιάς της Ισπανίας Φελίπε.

Ο πρωθυπουργός αύριο και μεθαύριο (3 και 4 Δεκεμβρίου) θα βρίσκεται στο Λονδίνο, όπου θα λάβει μέρος στην επετειακή Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ για τα 70 χρόνια της Συμμαχίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ