ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνέδριο ΣΕΒ: Εθνικό Συμβούλιο Βιομηχανίας προανήγγειλε ο Μητσοτάκης

Συνέδριο ΣΕΒ: Εθνικό Συμβούλιο Βιομηχανίας προανήγγειλε ο Μητσοτάκης
INTIME NEWS / ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ

Την απόλυτη προσήλωση της κυβέρνησης στη στήριξη της ελληνικής βιομηχανίας υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας την Πέμπτη από το βήμα του 4ου Συνεδρίου του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών (ΣΕΒ), προαναγγέλλοντας τη δημιουργία Εθνικού Συμβουλίου Βιομηχανίας.

Ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε τον ΣΕΒ στη σύναψη μιας «Συμφωνίας Αλήθειας».

«Εμείς μειώνουμε τους φόρους στις επιχειρήσεις, απλοποιούμε το επιχειρηματικό περιβάλλον, θα μειώσουμε τις επιβαρύνσεις στη μισθωτή εργασία, ξεκινώντας από την εισφορά αλληλεγγύης και τις εργοδοτικές εισφορές, και βοηθούμε στη ρευστότητα κάνουμε παρεμβάσεις στο τραπεζικό σύστημα και αξιοποιώντας καλύτερα το ΕΣΠΑ», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

«Οι δικές σας υποχρεώσεις είναι να μεγαλώσουν οι ελληνικές επιχειρήσεις, είτε μόνες είτε με συγχωνεύσεις να υπάρξουν εταιρικά σχήματα και συνεργασίες επιχειρήσεων και επίσης είναι επιβεβλημένο να επενδύσετε σε ανθρώπινο δυναμικό», πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης απευθυνόμενος στα μέλη του ΣΕΒ.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός επανέλαβε την πάγια θέση της κυβέρνησης ότι θα δοθεί «έμφαση στον κόσμο της μισθωτής εργασίας».

Αιτιολόγησε δε την πρότασή του αυτή λέγοντας: «Το τελευταίο το οποίο θέλω είναι να χάνουμε ανθρώπους από ελληνικές επιχειρήσεις, οι οποίοι φεύγουν στο εξωτερικό, όχι επειδή δεν έχουν δουλειά στην Ελλάδα, αλλά επειδή το διαθέσιμο εισόδημα μετά φόρων και εισφορών κάνει την απασχόληση στην Ελλάδα μη ελκυστική».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ