ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κοινοβουλευτικές πηγές ΣΥΡΙΖΑ κατά Ράικου: Δεν κατέθεσε αποδείξεις και ντοκουμέντα

Κοινοβουλευτικές πηγές ΣΥΡΙΖΑ κατά Ράικου: Δεν κατέθεσε αποδείξεις και ντοκουμέντα
ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/ΙΝΤΙΜΕ

«Πυρά» κατά της πρώην εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς, Ελένης Ράικου, εξαπολύουν κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως αναφέρουν: «Προσερχόμενη με μεγάλο ντόρο στην προανακριτική επιτροπή η κα Ράικου προσπάθησε να φέρει εις πέρας την αποστολή που της ανατέθηκε, να πείσει δηλαδή τα μέλη της επιτροπής ότι το σκάνδαλο Novartis μετατράπηκε σε σκευωρία μέσω κατασκευασμένων μαρτυριών. Το επιχείρησε με μία μυθιστορηματικού τύπου κατάθεση χωρίς αποδείξεις και ντοκουμέντα».

Και τονίζουν: «Τελικά η ίδια παραδέχτηκε, μετά από επίμονες ερωτήσεις βουλευτών, ότι οι προστατευόμενοι μάρτυρες κατέθεσαν από το 2016 στις ΗΠΑ και κρίθηκαν αξιόπιστοι εκεί ώστε να τεθούν σε καθεστώς προστασίας και στη συνέχεια το 2017 κάποιοι από αυτούς κατέθεσαν και στις ελληνικές αρχές.

Σφυροκόπημα Ράικου σε Παπαγγελόπουλο: «Ήθελε να καταλύσει τη δημοκρατία»

Το κυριότερο είναι, όπως αναφέρουν σημερινά δημοσιεύματα, πως δεν γνωρίζει τι έχουν καταθέσει στις ΗΠΑ οι προστατευόμενοι μάρτυρες και άρα αποδέχτηκε ότι θα ήταν αδύνατο να τεκμηριώσει τους ισχυρισμούς της περί σκευωρίας και κατασκευασμένων μαρτυριών στην Ελλάδα».

Όπως συμπεραίνουν οι ίδιες πηγές, η Ελένη Ράικου «εν ολίγοις παραδέχτηκε ότι όλες οι κατηγορίες της εναντίον του κ. Παπαγγελόπουλου ήταν αβάσιμες και αστήρικτες» και καταλήγουν λέγοντας:

«Τελικά ο "θησαυρός Ράικου" αποδείχτηκε για τη πλειοψηφία της επιτροπής άνθρακες και τη φωτιά την έβαλε η ίδια».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ