ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουτσούμπας για εκλογικό νόμο: Απλή και ανόθευτη αναλογική

Κουτσούμπας για εκλογικό νόμο: Απλή και ανόθευτη αναλογική
INTIME/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Την πάγια θέση του ΚΚΕ για απλή και ανόθευτη αναλογική διατύπωσε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, στη συζήτηση του εκλογικού νόμου στη Βουλή. 

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ κατηγόρησε την κυβέρνηση για νόθευση της λαϊκής βούλησης μέσω ενός καλπονοθευτικού συστήματος και σημείωσε ότι το κόμμα του έχει αρχές που δεν τις παζαρεύει με τη συγκυρία.

«Απλή αναλογική γιατί αυτή μπορεί να αποτυπώσει την καταγραφή των εκλογών», είπε και επανέλαβε τη θέση του Περισσού κατά του μπόνους εδρών και του πλαφόν του 3% για την είσοδο ενός κόμματος στη Βουλή.

«Το ΚΚΕ καταψηφίζει και καταγγέλλει την προσπάθεια της ΝΔ να επαναφέρει το μπόνους και μέσα από τον εκβιασμό των διπλών εκλογών», υποστήριξε.

Ενώ, απευθυνόμενος στα κυβερνητικά έδρανα, είπε πως το μόνο που καταφέρνει είναι να δίνει πάσα στον ΣΥΡΙΖΑ για να τσιμπήσουν κάποιοι το δόλωμα για το δικομματικό παιχνίδι.

«Τι είχες Γιάννη, τι είχα πάντα», σχολίασε καυστικά. Σχολιάζοντας τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτήρισε «κολοβή» την πρότασή του για απλή αναλογική, καθώς -όπως είπε- δεν νοείται απλή αναλογική με πλαφόν 3% για την είσοδο ενός κόμματος στη Βουλή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ