ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μπακογιάννη: Η Ελλάδα δεν θα δεχθεί καμία καταπάτηση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων

Μπακογιάννη: Η Ελλάδα δεν θα δεχθεί καμία καταπάτηση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων
ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/ΙΝΤΙΜΕ

Βέβαιη πως η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία εμφανίστηκε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ντόρα Μπακογιάννη, σε πρωινή της συνέντευξη.

Η βουλευτής, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, δήλωσε πως η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να εφαρμόσει την πολιτική της. Μάλιστα, τόνισε ότι έχει αρχίσει να εφαρμόζει νωρίτερα όσα είχε υποσχεθεί προεκλογικά.

Αναφερόμενη στη συνάντηση του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με την καγκελάριο της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, τόνισε πως δεν είχαν μια «εύκολη συζήτηση» και προσέθεσε:

«Πέρα των προσπαθειών να διατηρηθεί ένα ευχάριστο κλίμα – με δώρα κλπ – επί της ουσίας δεν ήταν μια εύκολη συζήτηση. Η κ. Μέρκελ απ’ ότι φαίνεται έδωσε στον κ. Ερντογάν πολύ συγκεκριμένα μηνύματα. Τον βοηθάει οικονομικά στο προσφυγικό, πράγμα που και η Ελλάδα θυμίζω έχει ζητήσει να βοηθηθεί η Τουρκία έτσι ώστε να μειωθούν οι ροές των προσφύγων που έρχονται στην Ελλάδα και να υπάρξει έλεγχος μεγαλύτερος και αυστηρότερος».

Όσον αφορά στην απόφαση του νομικού συμβουλίου της Γερμανικής Βουλής για το ζήτημα των μνημονίων Τουρκίας - Λιβύης, έκανε λόγο για «κόλαφο» που εκφράζει θέση «πανομοιότυπη της Ελληνικής, της Ευρωπαϊκής και των ΗΠΑ. Δηλαδή οι Διεθνείς παίκτες στηρίζουν της Ελληνικές και Κυπριακές θέσεις».

Επιπροσθέτως ανέφερε πως «η Ελλάδα δεν θα δεχθεί καμία καταπάτηση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων. Ξεκάθαρα πράγματα, οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους και στην εξωτερική πολιτική όχι μόνο στις ανθρώπινες σχέσεις».

Τέλος, αναφορικά με τον σεισμό που σημειώθηκε στη γείτονα χώρα και είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δεκάδες άτομα τόνισε πως η Ελλάδα θα είναι έτοιμη να παρέχει βοήθεια, εάν αυτή ζητηθεί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ