ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τροπολογία για το ποδόσφαιρο: «Όποιος καταψηφίζει, διαγράφεται» - Ποιοι απέχουν από την ψηφοφορία

Τροπολογία για το ποδόσφαιρο: «Όποιος καταψηφίζει, διαγράφεται» - Ποιοι απέχουν από την ψηφοφορία
ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ / INTIME NEWS

Θέμα κομματικής πειθαρχίας θέτει η Nέα Δημοκρατία στην ψηφοφορία της τροπολογίας για τις ποινές περί πολυϊδιοκτησίας στο ποδόσφαιρο, που έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις

«Όποιος καταψηφίζει, διαγράφεται», διαμηνύουν πηγές της ΚΟ της ΝΔ και συμπληρώνουν πως δεν θα ανεχθούν ούτε απουσίες απο την ονομαστική ψηφοφορία που ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Μόνον οι δικαιολογημένα απόντες συγχωρούνται», είναι το μήνυμα που έστειλε το Μαξίμου με αποδέκτες κυρίως προς τους βουλευτές της Βόρειας Ελλάδας και της περιφέρειας Πειραιά που βρίσκονται σε δύσκολη θέση.

Από την ονομαστική ψηφοφορία θα απέχουν ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ και Ελληνική Λύση.

Ο αρμόδιος υφυπουργός Λευτέρης Αυγενάκης που προσκλήθηκε από τα κόμματα της αντιπολίτευσης στη Βουλή, σε επιτροπή που συζητούσε τη συμφωνία αθλητικής συνεργασίας Ελλάδας -Ιαπωνίας, ήταν κατηγορηματικός.

Ανέφερε ότι δεν χρειάζεται η σύμφωνη γνώμη της αρμόδιας Επιτροπής για τον ορισμό των μελών της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Όπως είπε, ο νόμος είναι σαφής: «Αν είχαμε κάνει λάθος θα το παραδεχόσασταν και θα κάναμε τα πάντα για να επανέλθει ο σεβασμός και η πίστη στους κανόνες», ανέφερε μάλιστα επί λεξει.

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, έκανε λόγο για «σαφή παραβίαση του αυτοδιοίκητου του ελληνικού ποδοσφαίρου και υπονόμευση του πρωταθλήματος», ενώ από το ΚΙΝΑΛ ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος υποστήριξε ότι «δεν χρειάζονται εκπτώσεις στη νομοθεσία χάριν σκοπιμοτήτων και ότι η κοινωνία απαιτεί νομιμότητα και διαφάνεια και όχι δύο μέτρα και δύο σταθμά».

Εκ μέρους του ΚΚΕ ο Μανώλης Συντυχάκης ανέφερε ότι οι εξελίξεις στο ποδόσφαιρο αναδύουν τη σήψη και τη διαπλοκή που υπάρχει στο χώρο του επαγγελματικού αθλητισμού.

Για πυροδότηση του κλίματος κατηγόρησε την κυβέρνηση, ο Κωνσταντίνος Μπούμπας από την Ελληνική Λύση, ενώ η Σοφία Σακοράφα από το ΜέΡΑ 25 απέφυγε να τοποθετηθεί στην υπόθεση, ζητώντας εφ´όλης της ύλης συζήτηση για τον ελληνικό αθλητισμό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ