ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κοντονής για τον απολογισμό του ΣΥΡΙΖΑ: Ευθύνες έχουν η ηγετική ομάδα και ο πρόεδρος

Κοντονής για τον απολογισμό του ΣΥΡΙΖΑ: Ευθύνες έχουν η ηγετική ομάδα και ο πρόεδρος
ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ/ΙΝΤΙΜΕ

Απολογισμό για την κυβερνητικό έργο επί ΣΥΡΙΖΑ έκανε ο Σταύρος Κοντονής.

«Οι πολιτικές ευθύνες αντανακλώνται στην ηγετική ομάδα και στον πρόεδρο, βεβαίως επιμέρους ευθύνες μπορεί να υπάρχουν και σε όλους εμάς που βρεθήκαμε στην πρώτη γραμμή εκείνη τη περίοδο», δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης Status 107,7 o πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με το 80σέλιδο πόρισμα κυβερνητικού απολογισμού, που παρουσιάστηκε στην πολιτική γραμματεία του κόμματος.

«Επιμερίζονται ευθύνες στον κ. Βαρουφάκη, γιατί είναι προφανές ότι από ένα σημείο και μετά είχε ξεφύγει της εντολής, η οποία είχε δοθεί -κι αυτό μπορώ να το πω προσωπικά, δεν έχω δει το κείμενο- ένα σχέδιο που ταυτιζόταν εκείνη την περίοδο με τις προθέσεις του Σόιμπλε».

Ερωτηθείς για τον κίνδυνο «πασοκοποίησης» του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Κοντονής απάντησε:

«Αρνητικά φαινόμενα του τότε ΠΑΣΟΚ, υπάρχουν στο σημερινό ΣΥΡΙΖΑ και πρέπει να δούμε τι κόμμα θέλουμε να οικοδομήσουμε. Αυτά τα αρνητικά στοιχεία πρέπει να τα εντοπίσουμε στο συνέδριο και να τα αντιμετωπίσουμε με ειλικρίνεια».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει χαρακτηριστικά αρχηγικού κόμματος. Βεβαίως κι έχει ευθύνες ο πρόεδρος, γιατί έχει ένα μεγάλο βάρος για τη χάραξη της πολιτικής», τόνισε ο κ. Κοντονής, ενώ αναφορικά με την συζήτηση που έχει ανοίξει για το νέο όνομα του ΣΥΡΙΖΑ ο πρώην υπουργός δήλωσε ότι «το σημαντικό δεν είναι το όνομα, αλλά η προοπτική του κόμματος, τα βαφτίσια αποπροσανατολίζουν τη συζήτηση, η οποία πρέπει να έχει βάθος».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ