ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κόντρα Δένδια - ΣΥΡΙΖΑ για τις δηλώσεις Τσαβούσογλου

Κόντρα Δένδια - ΣΥΡΙΖΑ για τις δηλώσεις Τσαβούσογλου
Φωτογραφία αρχείου AP Photo/Petros Giannakouris

Πρωτοφανή χαρακτηρίζει την επίκληση δηλώσεων του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, από πλευράς του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

«Είναι πρωτοφανές πρώην πρωθυπουργός της Ελλάδας να επικαλείται δηλώσεις Τούρκου υπουργού, διεκδικώντας την… παρασημοφόρησή του», επισημαίνει ο κ. Δένδιας με ανάρτησή του στο Twitter και συμπληρώνει:

«Η επιδίωξη κομματικού οφέλους δε δικαιολογεί τα πάντα».

Ο κ. Δένδιας αναφέρεται στα όσα είχε γράψει στον λογαριασμό του στο Facebook ο Αλέξης Τσίπρας, σχετικά με τις δηλώσεις που είχε κάνει νωρίτερα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών.

«Τώρα, ότι ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι "όλα ήταν καλά και τα βρίσκαμε με τις ελληνικές κυβερνήσεις" στη μοιρασιά της Ανατολικής Μεσογείου, μέχρι που ήρθε ο Τσίπρας που "είναι υπερβολικά πατριώτη"», πως να το εκλάβω; Ως προσβολή ή ως παράσημο; Ας απαντήσουν οι ψευδο-υπερπατριώτες, που έσκιζαν τα ρούχα τους για τον πατριωτισμό τους στη δήθεν "προδοτική" Συμφωνία των Πρεσπών και τώρα έχουν πάθει αφωνία για όλα...», είχε γράψει νωρίτερα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε επίσης
Δένδιας: Η Ελλάδα δεν θα συμμετάσχει σε ένα ανατολίτικο παζάρι στη Μεσόγειο

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε την αποστροφή του Μεβλούτ Τσαβούσολγου πως «υπήρξαν βήματα για να μειώσουμε την ένταση με την Ελλάδα όπως όταν ήρθαμε στην κυβέρνηση συνεχίσαμε τον μηχανισμό που είχε ξεκινήσει με τον Ισμαήλ Τζέμ.

«Μέχρι την κυβέρνηση του Τσίπρα τα πράγματα πήγαιναν καλά. Στην Ελλάδα τα αριστερά κόμματα είναι υπερβολικά εθνικιστικά. Με τη νέα κυβέρνηση ξεκινήσαμε επαφές για να συνεχίσουμε τις συνομιλίες», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών.

Σκληρή απάντηση ΣΥΡΙΖΑ

Με «πυρά» κατά του Νίκου Δένδια απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ μέσω του εκπροσώπου του, Αλέξη Χαρίτση, με αφορμή τις δηλώσεις Τσαβούσογλου.

«Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε να απαντήσουν οι ψευδο-υπερπατριώτες στο ερώτημα αν είναι προσβολή ή παράσημο τα όσα λέει ο Τσαβούσογλου για την κυβέρνησή του», αναφέρει ο κ. Χαρίτσης και προσθέτει:

«Το ότι έσπευσε να απαντήσει ο κ. Δένδιας δεν το λες και τιμητικό για τον ίδιο. Δεν περιμέναμε να απαντάει εξ’ ονόματος των πατριδοκάπηλων που το κόμμα του εξέθρεψε προεκλογικά. Περιμέναμε να τους καταδικάσει».

«Σε κάθε περίπτωση, καλό θα ήταν να επεδείκνυε έστω και μέρος αυτών των αντανακλαστικών απέναντι στην πρωτοφανή τουρκική προκλητικότητα και όχι απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ», καταλήγει η αξιωματική αντιπολίτευση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ