Σόου Τσίπρα με 6 video clip – Ποια είναι η «pop στρατηγική» του
Πηγή: Γ.Τ ΣΥΡΙΖΑ / ANDREA BONETI

Φυγή προς τα εμπρός επιχειρεί αυτό το Σάββατο ο Αλέξης Τσίπρας.

Η συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στο γήπεδο Tae Kwon Do (Σάββατο, 6:30 μ.μ.), σηματοδοτεί, κατά τους επιτελείς της Κουμουνδούρου, την πολιτική κι επικοινωνιακή αντεπίθεση της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο τίτλος της εκδήλωσης είναι ενδεικτικός: «Παίρνουμε το αύριο στα χέρια μας, υπερασπιζόμαστε την κοινωνία.»

Ο ΣΥΡΙΖΑ φιλοδοξεί να αντιστρέψει τρεις αρνητικές (για τον ίδιο) τάσεις:

 1. Την πτώση στις δημοσκοπήσεις παρά τη φθορά της κυβέρνησης.
 2. Το συνεχές κλίμα εσωστρέφειας λόγω της σύγκρουσης των προεδρικών με την ενιαία αντιπολίτευση.
 3. Τη δυσφορία τμήματος της κομματικής βάσης για αυτό που ορισμένοι αποκαλούν «ήπια αντιπολίτευση».

Οι έξι θεματικές

Σύμφωνα με πηγή του περιβάλλοντος του κ. Τσίπρα, η εκδήλωση θα έχει αποκλειστικά εξωστρεφή-αντικυβερνητικό χαρακτήρα, χωρίς αναφορές στα εσωκομματικά –βεβαίως οι «συριζολόγοι» αναμένουν να δουν πόσο εγκάρδια θα χαιρετηθεί με τους κυρίους Τσακαλώτο και Σκουρλέτη.

Η κριτική Τσίπρα στην κυβέρνηση οργανώνεται σε έξι θεματικούς άξονες:

 • Διαφθορά
 • Εργασιακά
 • Ασφάλεια
 • Κοινωνικό κράτος
 • Fake news
 • Aπάτη των αρίστων

Μέσα από τις έξι αυτές θεματικές συγκροτείται η λεγόμενης Μαύρη Βίβλος της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Η «pop στρατηγική»

Από τη σκοπιά της επικοινωνίας, το ενδιαφέρον της εκδήλωσης του Σαββάτου είναι ότι δεν πρόκειται για την κλασική κομματική συγκέντρωση. Η τοποθέτηση του κ. Τσίπρα θα υποστηριχτεί από 6 video clip που θα προβληθούν σε γιγαντοοθόνη και αντιστοιχούν στις 6 θεματικές της Μαύρης Βίβλου.

Η συγκέντρωση-σόου του Tae Kwon Do αποτελεί ένα ακόμα κρίκο στην αλυσίδα της «pop στρατηγικής» που ακολουθεί ο κ. Τσίπρας το τελευταίο διάστημα. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να ξεφύγει από τα καλούπια της παραδοσιακής πολιτικής επικοινωνίας και να ακολουθήσει (ως ένα βαθμό) τις pop διαδρομές της show biz.  Βλέπουμε λοιπόν τον κ. Τσίπρα:

 • Να προσπαθεί να επικοινωνήσει με την κοινωνία απευθείας μέσω των social media και του iSYRIZA. Είναι χαρακτηριστικό ότι πρώτα γίνονται οι αναρτήσεις και μετά η «ομάδα Ανδριόπουλου» στέλνει στέλνει στους δημοσιογράφους το σχετικό μήνυμα –εδώ είναι έντονες οι επιρροές της επικοινωνιακής στρατηγικής του Ντόναλντ Τραμπ.
 • Να κάνει μικρές συγκεντρώσεις σε μπαράκια με τα νέα μέλη του iSYRIZA όπου γίνεται η κουβέντα σε χαλαρό στυλ.
 • Να εμφανίζεται τις περισσότερες φορές με casual ντύσιμο, θέλοντας προφανώς ότι να δείξει ότι βρίσκεται κοντά στους πολίτες, ιδιαίτερα στους νέους.

Σε σχετική ερώτησή μας, πηγή της Κουμουνδούρου αρνήθηκε ότι την επικοινωνία του κ. Τσίπρα έχει αναλάβει κάποια εταιρία.

Διαβάστε επίσης