ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προανακριτική: Εμφανίστηκε στη ΓΑΔΑ η «Αικατερίνη Κελέση»

Προανακριτική: Εμφανίστηκε στη ΓΑΔΑ η «Αικατερίνη Κελέση»
ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ / ΙΝΤΙΜΕ ΝEWS

Εμφανίστηκε το πρωί του Σαββάτου στη ΓΑΔΑ η προστατευόμενη μάρτυρας της υπόθεσης Novartis «Αικατερίνη Κελέση».

Εκτός απροόπτου, η «Αικατερίνη Κελέση» θα εξεταστεί από την Προανακριτική στις 20:30 της Δευτέρας, μερικές μόλις ώρες μετά από τον «Μάξιμο Σαράφη».

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΛ.ΑΣ.:

«Σήμερα (22-02-2020) και ώρα 13:35 ο προστατευόμενος μάρτυρας με πλασματική ονομασία «Αικατερίνη Κελέση» προσήλθε αυθορμήτως στο Τμήμα Προστασίας Μαρτύρων της Διεύθυνσής Ασφάλειας Αττικής, προκειμένου να εξετασθεί από την Ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή.

Από την Επιτροπή κρίθηκε ότι δεν συντρέχουν πλέον οι όροι για τους οποίους εκδόθηκε το από 19-02-2020 ένταλμα βίαιης προσαγωγής και ήρθη η ισχύς του, υπό την προϋπόθεση της εμφάνισής του την 24-02-2020, ημέρα Δευτέρα και ώρα 20:30 στο Τμήμα Προστασίας Μαρτύρων, προκειμένου να εξετασθεί.

Κατόπιν αυτού συντάχθηκαν οι προβλεπόμενες από τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας εκθέσεις και ο μάρτυρας αποχώρησε».

H εξέλιξη αυτή έρχεται μετά από την «κάλυψη» του Αρείου Πάγου στους προστατευόμενους μάρτυρες.

Όπως έγινε γνωστό χθες, Παρασκευή, στην έγγραφη απάντηση του εποπτεύοντος στην Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Παναγιώτη Μπρακουμάτσου, τονιζόταν πως οι προστατευόμενοι μάρτυρες «Αικατερίνη Κελέση» και «Μάξιμος Σαράφης» είναι και αυτοί που θα καθορίσουν τον τρόπο με τον οποίο επιθυμούν να καταθέσουν στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής.

Με αλλοιωμένη φωνή και σε διαφορετικό δωμάτιο

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο προστατευόμενος μάρτυρας «Μάξιμος Σαράφης» θα καταθέσει στην Προανακριτική Επιτροπή τη Δευτέρα στις 16:00 με τον τρόπο που επιθυμεί -δηλαδή με αλλοιωμένη φωνή και με ηλεκτρονικά μέσα.

Με τον ίδιο τρόπο αναμένεται να καταθέσει και η «Αικατερίνη Κελέση».

ΣΥΡΙΖΑ: Όσες μεθοδεύσεις και αν απεργάζονται δεν θα παρεμποδίσουν την κατάθεση των μαρτύρων

«Πυρά» κατά της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ για τους προστατευόμενους μάρτυρες στην υπόθεση της Novartis, μετά από την εμφάνιση και της «Αικατερίνης Κελέση».

«Ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει για τέταρτη μέρα να κρύβεται και από τον ΣΥΡΙΖΑ και από τον καθοδηγητή του, κ. Σαμαρά, για το πρωτοφανές φιάσκο της Ν.Δ. με την απόπειρα θεσμικής εκτροπής, που προσέκρουσε στον Άρειο Πάγο», αναφέρει το κόμμα σε ανακοίνωσή του.

«Οι προστατευόμενοι μάρτυρες θα εξεταστούν την Δευτέρα, όπως ορίζει ο νόμος, χωρίς να τρομοκρατούνται ή να εκφοβίζονται», σημειώνει και καταλήγει λέγοντας:

«Όσες μεθοδεύσεις κι αν απεργάζονται πάλι, όλοι αυτοί που απειλούσαν τους μάρτυρες και τη Δικαιοσύνη, δεν θα παρεμποδίσουν την κατάθεση των μαρτύρων-κλειδιά. Η αλήθεια θα λάμψει "μέχρι τέλους"».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ