ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χίος: Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει «απρόκλητη σε βάρος του επίθεση» από άνδρες των ΜΑΤ

Χίος: Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει «απρόκλητη σε βάρος του επίθεση» από άνδρες των ΜΑΤ
Φωτογραφία αρχείου ΙΝΤΙΜΕ/ ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χίου κατέθεσε ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Μιχαηλίδης, με την οποία καταγγέλλει την απρόκλητη σε βάρος του επίθεση από άνδρες των ΜΑΤ και τον προπηλακισμό που δέχτηκε, στην προσπάθειά του να διαμαρτυρηθεί για την βίαιη καθήλωση και τραυματισμό πολίτη κατά τη διάρκεια των γεγονότων της 25ης Φεβρουαρίου.

Πέραν του γεγονότος του προπηλακισμού, ο βουλευτής αναφέρεται λεπτομερώς στην αναφορά του στο γεγονός της βίαιης κακομεταχείρισης του πολίτη, ο οποίος, αν και αιμόφυρτος και όντας ακινητοποιημένος, δέχτηκε την απρόκλητη βία δυνάμεων των ΜΑΤ.

Ζήτησε δε από την Εισαγγελία τη διερεύνηση όλων των πιθανών ποινικών ευθυνών που φέρουν οι άνδρες των ΜΑΤ για το περιστατικό, επικαλούμενους και άλλους μάρτυρες.

«Παρόλο που είχα γνωρίσει την ιδιότητά μου στον επικεφαλής της ομάδας των ΜΑΤ, η οποία βρισκόταν στην περιοχή του Αίπους, δέχτηκα μια απρόκλητη επίθεση και προπηλακισμό από τους άνδρες των ΜΑΤ. Μάλιστα, μου σπάσανε τα γυαλιά, με απώθησαν και μπροστά μου εκτέθηκε μια απαράδεκτη κατάσταση: Ένας πολίτης, ο οποίος ειρηνικά -τουλάχιστον εμένα δεν υπέπεσε στην αντίληψή μου να κάνει κάτι επιθετικό- είχε συλληφθεί, αιμορραγούσε και παρόλα αυτά δεχόταν χτυπήματα από τους άνδρες των ΜΑΤ», είχε δηλώσει -μεταξύ άλλων- ο βουλευτής μετά τον προπηλακισμό του.

Σημειώνεται ότι η συντονιστική επιτροπή κατοίκων και αιρετών του νησιού, κατέθεσε επίσης μηνυτήρια αναφορά την Πέμπτη, προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία κατά όσων προχώρησαν στην καταστροφή αυτοκινήτων, μετά τα έκτροπα που σημειώθηκαν από τις δυνάμεις των ΜΑΤ λίγο πριν αναχωρήσουν από το λιμάνι των Μεστών.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ, Θεόδωρος Χρονόπουλος διάβασε νωρίτερα το μεσημέρι σήμερα -στην κάμερα της ΕΡΤ και χωρίς ερωτήσεις από τους δημοσιογράφους- μία δήλωση, που απηχεί και τις θέσεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για τα πρωτοφανή περιστατικά.

Αφού επανέλαβε ότι θα διερευνηθούν όσα συνέβησαν στη Χίο και τη Μυτιλήνη -από πλευράς των αστυνομικών- τόνισε ότι «έκνομες ενέργειες δεν γίνονται ανεκτές».

«Όσο δύσκολες κι αν είναι οι συνθήκες που αντιμετωπίζουν, όσα κι αν έχουν υποστεί, οι αστυνομικοί έχουν στολή και αποστολή».

«Οι αποφάσεις που χρειάζεται να παρθούν, θα παρθούν με ψυχραιμία, με προσήλωση στην αποστολή του Σώματος αλλά και πλήρη συνείδηση των δυσκολιών που αντιμετωπίζει ο τόπος, η Αστυνομία και οι αστυνομικοί, σε πρωτόγνωρες συνθήκες αμφισβήτησης του κράτους δικαίου», ανέφερε ο κ. Χρονόπουλος

ΔΗΜΟΦΙΛΗ