Παναγιωτόπουλος: Τα σύνορα πρέπει να φυλαχθούν, ενισχύουμε τις δυνάμεις μας
«Η εντολή του πρωθυπουργού ήταν σαφής. Τα σύνορα πρέπει να φυλαχθούν», τόνισε ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος με αφορμή την τεταμένη κατάσταση που επικρατεί τις τελευταίες ώρες στον Έβρο.
«Θεωρώ ότι τα σύνορα φυλάχθηκαν» δήλωσε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ενώ έκανε λόγο για πολλά περιστατικά αποτροπής μεταναστών και προσφύγων να εισέλθουν στην χώρα μας από τον Έβρο.
Έκτακτα μέτρα στο Προσφυγικό: «Σφραγίζει» τα σύνορα, ενισχύει τις περιπολίες η κυβέρνηση
Ανέφερε πως υπήρξαν συλλήψεις, δεν διευκρίνισε όμως το πόσες ήταν, και γνωστοποίησε πως όσοι συγκεντρώθηκαν στα σύνορα δεν είναι πρόσφυγες από την Ιντλίμπ. Όπως είπε, δεν θα προλάβαιναν να φτάσουν τόσο γρήγορα στην περιοχή.
Συνεχίζοντας, ο κ. Παναγιωτόπουλος τόνισε πως η θωράκιση της χώρας μας πρέπει να γίνει σαφής.
Παράλληλα, υπογράμμισε πως η κυβέρνηση έχει αξιοποιήσει κάθε μέσο προκειμένου να δημιουργήσει ένα ισχυρό τοίχος αποτροπής των ροών παντού, διαμηνύοντας εκ νέου ενίσχυση της φύλαξης των συνόρων αλλά και των δυνάμεων σε ξηρά και θάλασσα μέρα με τη μέρα.
«Στη θάλασσα είναι πιο δύσκολο να ελεγχθεί η κατάσταση», παραδέχτηκε και σημείωσε ότι οι κακές καιρικές συνθήκες των τελευταίων 28 ωρών «απέτρεψαν μεγαλύτερες προσφυγικές ροές από την θάλασσα».
Με κεκτημένη ταχύτητα ο Ολυμπιακός, κέρδισε εύκολα την Καλαμάτα με το ευρύ 5-0
17:53
ΠΑΣΟΚ: «Η ΝΔ έχει υποστεί αντιδημοκρατική μετάλλαξη υπό την ηγεσία του κ. Μητσοτάκη»
17:43
Σφοδρές βροχοπτώσεις στη Βρετανία: Στο σκοτάδι 82.000 νοικοκυριά, πλημμύρες και ακυρώσεις πτήσεων
17:33
Εκλογές στη Σερβία: Ουρές έξω από τα εκλογικά τμήματα - Καταγγελίες για εξαγορά ψήφων
17:22