Πέτσας: Οργανωμένη, μαζική και παράνομη απόπειρα παραβίασης των συνόρων Ελλάδας
«Η Ελλάδα δέχθηκε μία οργανωμένη, μαζική και παράνομη απόπειρα παραβίασης των συνόρων της», τόνισε μετά το πέρας της κυβερνητικής σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.
«Αντέξαμε», διαπίστωσε ο ίδιος και συμπλήρωσε πως «προστατεύσαμε τα σύνορά μας».
Ο ίδιος έκανε λόγο για 4.000 προσπάθειες παράνομης εισόδου στα ελληνικά σύνορα και, όπως είπε, 66 άτομα έχουν συλληφθεί.
«66 άτομα πέρασαν και κρατούνται. Δεν έχουν καμία σχέση με το Ιντλίμπ», είπε, χαρακτηριστικά.
Παράλληλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος συνεχάρη την αστυνομία και τις ένοπλες δυνάμεις για τις προσπάθειές τους και ανακοίνωσε πως ενισχύονται οι δυνάμεις τόσο στον Έβρο όσο και τα νησιά.
Συγκεκριμένα, όπως είπε, στον Έβρο θα ενισχυθούν οι δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. και του στρατού, ενώ στα νησιά θα επιχειρούν πλέον 52 σκάφη του Λιμενικού Σώματος και του Πολεμικού Ναυτικού.
«Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να κάνει ό,τι χρειαστεί για να φυλάξουμε τα σύνορα», διαμήνυσε, ενώ ερωτώμενος εάν μέσα στα σχέδια είναι και το κλείσιμο των συνόρων, επανέλαβε την ίδια φράση.
Πάτρα: Iσόβια στον 37χρονο που σκότωσε τη θεία του - Τον πρόδωσαν οι κάμερες
21:06
Τροχαίο ατύχημα στην Αθηνών - Λαμίας: Αυτοκίνητο συγκρούστηκε με μπάρες και λεωφορείο
20:57
Τραγωδία στο Περού: Δέκα φοιτητές νεκροί από φωτιά σε εστιατόριο - Έκαναν πάρτι γενεθλίων (pic)
20:48
Κακοκαιρία Byron: Οι 260 τόνοι νερού ανά στρέμμα και οι περιοχές που απειλούνται τις επόμενες ώρες
20:39