ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στεφανής: Ο Ερντογάν θα προσπαθήσει να αυξήσει την πίεση, αλλά είμαστε έτοιμοι

Στεφανής: Ο Ερντογάν θα προσπαθήσει να αυξήσει την πίεση, αλλά είμαστε έτοιμοι
ΙΝΤΙΜΕ

«Θέλουμε να δούμε πώς θα χρησιμοποιήσουν αυτές τις ειδικές δυνάμεις» τόνισε ο υφυπουργός Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής σχετικά με τους 1.000 άνδρες των ειδικών δυνάμεων της τουρκικής στρατοχωροφυλακής που θα προωθήσει η Τουρκία στον Έβρο, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας Σουλεϊμάν Σοϊλού.

«Πιστεύω ότι θα τους χρησιμοποιήσει και για ειδικό σκοπό. Υπάρχουν ήδη αντιδράσεις στην Αδριανούπολη» ανέφερε ο κ. Στεφανής σε συνέντευξή του στο Star σχετικά με τους μετανάστες και πρόσφυγες που καταφθάνουν στην τουρκική πλευρά των συνόρων.

Για το ενδεχόμενο να υπάρξει θερμό επεισόδιο στα σύνορα, ο υφυπουργός Άμυνας ανέφερε: «Δε μας ανησυχεί τίποτα. Δεν θα κλιμακώσει τόσο ώστε να γίνει θερμό επεισόδιο. Αλλά και να δημιουργηθεί, θα απαντήσουμε».

«Ο σχεδιασμός ήταν έτοιμος από τον Νοέμβριο και ενισχύθηκε από τον Δεκέμβριο και μετά. Ήμασταν ήδη έτοιμοι και για αυτό υπήρξε άμεση αντίδραση. Ο Ερντογάν θα προσπαθήσει να αυξήσει την πίεση προς εμάς αλλά με τις θέσεις που έχουμε πάρει που θα είμαστε έτοιμοι» διαβεβαίωσε ο κ. Στεφανής.

Όσον αφορά στο Αιγαίο, ο υφυπουργός επισήμανε ότι έχουν αναπτυχθεί 62 σκάφη συνολικά των Ενόπλων Δυνάμεων, του Λιμενικού και της Frontex, ενώ παράλληλα υπάρχει αυξημένη επιτήρηση από ηλεκτρονικά μέσα.

Η Τουρκία στέλνει 1.000 αστυνομικούς των ειδικών δυνάμεων στα ελληνοτουρκικά σύνορα

«Και βεβαίως έχουμε διαφορετική νοοτροπία για την υποδοχή των ανθρώπων που έρχονται στην Ελλάδα» συμπλήρωσε.

Τέλος, ο κ. Στεφανής έστειλε το μήνυμα ότι η κυβέρνηση έχει λάβει σειρά μέτρων σε διαφορετικά επίπεδα και ο πρωθυπουργός σε συνεννόηση με τους αρμόδιους υπουργούς κάνουν αυτό που πρέπει και σε επιχειρησιακό επίπεδο.

«Ο σημαντικότερος παράγοντας είναι ο άνθρωπος. Ο ελληνικός λαός μπορεί να κοιμάται ήσυχος. Ναι, η κατάσταση θα σοβαρέψει, αλλά θα είμαστε αποτελεσματικοί και πολύ καλύτεροι» ανέφερε ο υφυπουργός Άμυνας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ