ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορωνοϊός στην Ελλάδα: Διευρυμένη σύσκεψη στο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό

Κορωνοϊός στην Ελλάδα: Διευρυμένη σύσκεψη στο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Διευρυμένη σύσκεψη για τον κορωνοϊό, τα μέτρα για τη δημόσια υγεία και τις επιπτώσεις στην οικονομία θα πραγματοποιηθεί υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η σύσκεψη είναι προγραμματισμένη για τις 11:30πμ στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στη σύσκεψη θα μετέχουν, ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο Υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, ο Υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο Υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, ο Υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, ο Γενικός Γραμματέας Πρωθυπουργού, Γρηγόρης Δημητριάδης, ο Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας και ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας.

Οι υγειονομικές Αρχές της χώρας μας βρίσκονται σε επιφυλακή από την πρώτη στιγμή και συνεχίζονται οι προσπάθειες ιχνηλάτησης των επαφών των ασθενών.

Την Παρασκευή έγινε γνωστό πως τα κρούσματα στη χώρα μας έφτασαν τα 45, αυξανόμενα κατά 14 μέσα σε 24 ώρες.

Όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας και λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας, 11 εκ των νέων ασθενών είναι μέλη του γκρουπ που ταξίδεψε στους Αγίους Τόπους ενώ τα υπόλοιπα τρία κρούσματα είναι άτομα που είχαν επαφή με αυτούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τέσσερις εκ των ασθενών είναι από τη Ζάκυνθο ενώ νοσεί και μια αεροσυνοδός.

«Ο νέος κορωνοϊός είναι μία γρίπη στη συμπεριφορά της και στον τρόπο που θα συμπεριφερθεί στην κοινότητα», είμαστε σε επιφυλακή και λαμβάνουμε μέτρα, δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας λοιμωξιολόγος, Σωτήρης Τσιόδρας.

Αναφερόμενος στην στρατηγική του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, (ΕΟΔΥ), ο κ. Τσιόδρας είπε ότι έχει εγκριθεί ομόφωνα από την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων και το ECDC (Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ