ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρυσοχοΐδης και Λεζερί στον Έβρο

Χρυσοχοΐδης και Λεζερί στον Έβρο
ΥΠΕΘΑ/ΔΝΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Στο φυλάκιο Καστανεών Έβρου έφτασαν λίγο πριν από τις 10 το πρωί, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο Εκτελεστικός Διευθυντής της Ftontex Φαμπρίς Λεζερί.

Θα ακολουθήσει επιχειρησιακή συνάντηση στο Πολύκεντρο Ορεστιάδας.

Στο μεταξύ, στο τελωνείο των Καστανεών επανήλθε η ηρεμία, μετά τα χθεσινά επεισόδια.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά χθες, ομάδες ατόμων από την τουρκική πλευρά εξαπέλυσαν δεκάδες βόμβες μολότοφ ενώ άναψαν και φωτιές κατά μήκος του φράχτη.

Οι ελληνικές Αρχές απάντησαν κάνοντας εκτεταμένη ρίψη χημικών, κάνοντας την ατμόσφαιρα στην περιοχή ασφυκτική για αρκετή ώρα.

Σημειώνεται πως στο σημείο βρίσκονται και δυνάμεις της Frontex, που προσφάτως εντάχθηκαν στις δυνάμεις που περιφρουρούν τα ελληνοτουρκικά σύνορα στην περιοχή.

Όπως έγινε γνωστό από κυβερνητικές πηγές, το 24ωρο μεταξύ 06.00 το πρωί της Τεταρτης και 06.00 το πρωί της Πέμπτης, στην περιοχή του Έβρου:

- Έγιναν 3 συλλήψεις. Οι συλληφθέντες είναι, 2 προερχόμενοι από το Τονγκο και ένας από το Πακιστάν.
- Η παράνομη είσοδος στη χώρα αποτράπηκε σε 741 περιπτώσεις

Υπερπτήσεις πάνω από τον Έβρο

Νωρίτερα χθες, οι Τούρκοι έκαναν υπερπτήσεις με F-16 πάνω από τον βόρειο Έβρο.

Πρόκειται για την πρώτη φορά που σημειώνονται υπερπτήσεις τουρκικών μαχητικών στην εν λόγω περιοχή.

Όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ, ζεύγος τουρκικών F-16 που εισήλθε στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσης, πέταξε πάνω από τον Βόρειο Έβρο σε ύψος από 10.000 έως 500 πόδια, στις 14:50 μ.μ.

Μισή ώρα αργότερα και συγκεκριμένα στις 15:27 μ.μ. ζεύγος τουρκικών αεροσκαφών που είχε εισέλθει στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσης, επίσης, πέταξε πάνω από τους Καλόγερους - βορειοανατολικά της Άνδρου στα 26.000 πόδια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ