ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χαρίτσης: Επικίνδυνο το παραλήρημα Γεωργιάδη

Χαρίτσης: Επικίνδυνο το παραλήρημα Γεωργιάδη
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Σφοδρή επίθεση εναντίον του Άδωνι Γεωργιάδη για το θέμα του κορωνοϊού εξαπέλυσε ο Αλέξης Χαρίτσης.

Αναλυτικά η δήλωση του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ:

«Ο κ. Μητσοτάκης θα είναι με την κοινή λογική για τον κορωνοϊό ή με τον σκοταδισμό του κ. Γεωργιάδη; Μετά το χτεσινό διάγγελμα του πρωθυπουργού θα περιμέναμε να επικρατήσει η κοινή λογική στην κυβέρνηση. Ο κ. Γεωργιάδης, αντιπρόεδρος της ΝΔ και υπουργός Ανάπτυξης, έσπευσε πρωί-πρωί να μας διαψεύσει και να διορθώσει τον κ. Μητσοτάκη. Το νέο του παραλήρημα δεν είναι απλά γραφικό. Συνιστά ευθεία απειλή για τη δημόσια υγεία. Ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να επιλέξει: ή με την επιστήμη και τον σεβασμό στην κοινή λογική ή με το τοξικό μείγμα ανορθολογισμού και σκοταδισμού που ναρκοθετεί την κοινωνική συνοχή και απειλεί τη δημόσια υγεία. Έλεος πια με την ψηφοθηρία σε τόσο κρίσιμες στιγμές!»

Ο Μητσοτάκης για την εκκλησία

Στο χτεσινό διάγγελμά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε σχετικά με την εκκλησία και τα θρησκευτικά καθήκοντα:

«Προσωπικά, τις τελευταίες μέρες ένιωσα έντονη την ανάγκη να επικαλεστώ την πίστη μου για να αντλήσω δύναμη και να σταθώ στο ύψος των περιστάσεων. Είμαι σίγουρος ότι και πολλοί από εσάς αισθανθήκατε το ίδιο.

Ως πρωθυπουργός, όμως, οφείλω να ακούσω τους ειδικούς επιστήμονες. Ό,τι ισχύει για τις δημόσιες συναθροίσεις, ισχύει και για τις εκκλησίες μας. Σήμερα, δεν δοκιμάζονται τα "πιστεύω" μας, αλλά η πίστη μας στην υγεία του ανθρώπου. Η αγάπη προς τον "πλησίον" στην οποία ομνύει και η ίδια η Ορθοδοξία».

Τα θρησκευτικά καθήκοντα, τόνσιε, «πρέπει κι αυτά να προσαρμοστούν στην πραγματικότητα. Και να επιτελούνται, όσο είναι εφικτό, απ’ το σπίτι, ώστε να περιορίζονται οι μεγάλες συναθροίσεις. Η Εκκλησία των πιστών, άλλωστε, είναι μεγάλη. Προσβλέπω στη στήριξη της ηγεσίας της Εκκλησίας στον κοινό σκοπό. Αλλά ο θεσμικός μου ρόλος μού επιβάλλει να τοποθετηθώ με σαφήνεια στο θέμα.

Ξέρω ότι η πίστη αρχίζει, συχνά, εκεί που τελειώνει η επιστήμη. Όμως η πίστη που χρειαζόμαστε τώρα είναι ότι θα καταφέρουμε να ξεπεράσουμε την κρίση. Αρκεί όλοι να ακολουθήσουμε συντεταγμένα τις οδηγίες των γιατρών και των ειδικών.

Και αναλογιζόμενοι πάντα ότι δεν είμαστε υπεύθυνοι μόνο για τον εαυτό μας, αλλά για όλες τις Ελληνίδες και για όλους τους Έλληνες δίπλα μας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ