ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορωνοϊός - Πέτσας: Αυστηροποιούμε τα μέτρα για να περιορίσουμε τη διασπορά του ιού

Κορωνοϊός - Πέτσας: Αυστηροποιούμε τα μέτρα για να περιορίσουμε τη διασπορά του ιού
Φωτογραφία αρχείου INTIME/ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

Στην κυβερνητική πολιτική για τον περιορισμό της εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού στη χώρα και την προστασία της δημόσιας υγείας αναφέρθηκε εκτενώς ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, σε συνέντευξή του.

«Αυστηροποιούμε συνεχώς τα μέτρα για να περιορίσουμε τη διασπορά του κορωνοϊού», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Πέτσας, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση βλέπει βήμα βήμα πως εξελίσσονται τα πράγματα ώστε αν χρειαστεί να παρθούν και νέα μέτρα.

«Πρέπει να επεκτείνουμε την διασπορά του ιού σε βάθος χρόνου, γι' αυτό μένουμε στο σπίτι» προκειμένου να μην καταρρεύσει το σύστημα υγείας, υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.Παράλληλα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Πέτσας σημείωσε ότι έχει απαγορευθεί ο ελλιμενισμός πλοίων και κρουαζιερόπλοιων από το εξωτερικό και κάνουμε ότι χρειάζεται για να περιορίσουμε τις ροές από τρίτες χώρες.

Σχετικά με τη στάση της Εκκλησίας και την απόφαση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, να αναστείλει τις θρησκευτικές λειτουργίες, ο κ. Πέτσας ανέφερε ότι «είναι ξεκάθαρο στους πολίτες ότι η κυβέρνηση παίρνει τα μέτρα πριν να είναι απαραίτητα», σημειώνοντας ότι η απόφαση της Ιεράς Συνόδου ήταν «παιδική».

Σε ό,τι αφορά την καθημερινότητά του μετά την καραντίνα, διευκρίνισε ότι ακολουθεί κανονικά το κανονικό πρόγραμμά του, «σηκώνομαι στις 6 το πρωί, μετέχω στην πρωινή σύσκεψη μέσω τηλεδιάσκεψης».

Παράλληλα μιλώντας για τα μέσα μαζικής ενημέρωσης που και αυτά πλήττονται οικονομικά, ο κ. Πέτσας ξεκαθάρισε ότι «θα έχουν τα ίδια ευεργετήματα με αυτά που έχουν τα καταστήματα που έκλεισαν»

Τόνισε ακόμα ότι «η κυβέρνηση παίρνει μέτρα στήριξης τώρα παίρνουμε τώρα, παρά να υπάρξει αβεβαιότητα μετά από λίγους μήνες και να οδηγηθούμε σε λουκέτα και απολύσεις».

Τέλος, μιλώντας για το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό καθώς τα κρούσματα αυξάνονται είπε ότι «υπάρχει πρόνοια από το υπουργείο Υγείας οι άνθρωποι που θα προσληφθούν θα εκπαιδευτούν δίπλα σε ανθρώπους που μπορεί να νοσήσουν ώστε να καλυφθεί άμεσα το κενό».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ