ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορωνοϊός - Κικίλιας: Στις 15 Απριλίου θα δούμε εάν είναι αποτελεσματικά τα μέτρα

Κορωνοϊός - Κικίλιας: Στις 15 Απριλίου θα δούμε εάν είναι αποτελεσματικά τα μέτρα
ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ / INTIME

Στις 15 Απριλίου θα έχουμε μια εικόνα σχετικά με το αν τα μέτρα που ληφθεί για τον κορωνοϊό –από το κλείσιμο των σχολείων ως την απαγόρευση κυκλοφορίας- έχουν αποδώσει, όπως τόνισε κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

«Καταλαβαίνω ότι αυτό εμπεριέχει υπομονή και πειθαρχία, αλλά κανένας πιστεύω δεν θέλει να διακινδυνεύσει την υγεία του ίδιου και της οικογένειά του» τόνισε ο υπουργός Υγείας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Σχολιάζοντας την έως τώρα πορεία της εξάπλωσης του ιού, ο κ. Κικίλιας τόνισε πως η χώρα μας βρίσκεται εντός της καμπύλης –δηλαδή η νόσος επεκτείνεται, ωστόσο αυτό γίνεται με τέτοιο ρυθμό που επιτρέπει στα νοσοκομεία και στο δημόσιο σύστημα υγείας να ανταποκρίνεται.

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Υγείας προειδοποίησε ότι ο Απρίλιος είναι «πάρα πολύ κρίσιμος» μήνας και δεν πρέπει να υπάρξει καμία χαλάρωση.

«Είναι πάρα πολύ εύκολο να πάμε σε σενάρια καταστροφής αν δεν καταλάβουμε ότι πρέπει να μείνουμε σπίτι μας» τόνισε ο κ. Κικίλιας, και συμπλήρωσε: «Να μην χαλαρώσει κανείς».

Παραγγελία 600 αναπνευστήρων

Κατά τη διάρκεια της ίδιας συνέντευξης, ο υπουργός Υγείας τόνισε πως πλέον έχουν εγκριθεί πάνω από 4.200 προσλήψεις γιατρών και προσωπικού στα νοσοκομεία. Μάλιστα, αρκετά μεγάλο ποσοστό έχει ήδη αναλάβει υπηρεσία.

Αναφορικά με τις ΜΕΘ, ο κ. Κικίλας τόνισε πως μαζί με εκείνες του ιδιωτικού τομέα υπάρχουν πλέον 870 κλίνες «και συνεχίζουμε».

Αποκάλυψε δε, και την παραγγελία 600 αναπνευστήρων.

Ο υπουργός Υγείας επαίνεσε, παράλληλα, το έργο των γιατρών και των νοσηλευτών, κάνοντας λόγο για «σύγχρονους ήρωες».

Για τις επικρίσεις της αντιπολίτευσης, σχολίασε πως η μόνη του έννοια είναι οι άνθρωποι που πρέπει να νοσηλευθούν και πως προσυπογράφει τους ανθρώπους που στηρίζουν τη χώρα σε αυτή την συγκυρία ανεξαρτήτως της πολιτικής τους τοποθέτησης.

«Φρονώ ότι και στην αντιπολίτευση υπάρχουν φωνές λογικής που αντιλαμβάνονται την εθνική προσπάθεια», είπε ο κ. Κικίλιας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ