ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Α. Μιχαηλίδης (ΣΥΡΙΖΑ): Ελλείψεις στο δημόσιο σύστημα υγείας

Α. Μιχαηλίδης (ΣΥΡΙΖΑ): Ελλείψεις στο δημόσιο σύστημα υγείας
ΙΝΤΙΜΕ

Ελλείψεις και ανακολουθίες στην αντιμετώπιση της πανδημίας εντοπίζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης, ο οποίος με επίκαιρη ερώτηση του προς τον υπουργό Υγείας ζητά απαντήσεις τόσο σε ζητήματα στελέχωσης των δομών δημόσιας υγείας όσο και σε θέματα υποδομών.

Ο βουλευτής κάνει λόγο για καθυστερήσεις στη στελέχωση των δομών δημόσιας υγείας (νοσοκομεία, ΠΦΥ, δομές προσφύγων), ενώ σοβαρή -όπως αναφέρει- είναι η ολιγωρία στην ανάληψη πρωτοβουλιών για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, καθώς δεν υπάρχει σαφής εικόνα ως προς την τελική κατανομή του προσωπικού που το Υπουργείο εξαγγέλλει ότι προσλαμβάνει (ανά ΔΥΠΕ και Νοσοκομεία) και τις εργασιακές σχέσεις που διέπουν τις προσλήψεις αυτές.

Παράλληλα, συμπληρώνει, πως διαπιστώνεται αναντιστοιχία εξαγγελιών και σχετικών αναρτήσεων στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ.

«Πολλαπλά ζητήματα προκύπτουν στις υποδομές, το υγειονομικό υλικό και τις δράσεις που λαμβάνει το Υπουργείο. Η κάλυψη του υγειονομικού προσωπικού με τα αναγκαία είδη προστασίας είναι προβληματική και σε αρκετές περιπτώσεις ανύπαρκτη, όπως καταγγέλλεται. Η διαχείριση των διαγνωστικών τεστ φαίνεται να αφήνει σημαντικά κενά στη διαπίστωση πασχόντων. Επιπροσθέτως, τα μέτρα που έχουν ληφθεί στις δομές φιλοξενίας προσφύγων, ιδίως στα ΚΥΤ των νησιών, είναι εντελώς ανεπαρκή (π.χ. μόνο ένας οικίσκος με δύο κρεβάτια στο ΚΥΤ Χίου όπου παραμένουν περίπου 6.000 άτομα)», αναφέρει και καλεί τον Βασίλη Κικίλια να απαντήσει:

  • Πόσες ακριβώς προσλήψεις έχουν γίνει στο δημόσιο σύστημα υγείας.
  • Ποιος είναι ο προγραμματισμός για άμεσες, μόνιμες προσλήψεις και.
  • Ποιες άμεσες παρεμβάσεις σχεδιάζονται για να επιτευχθεί στοιχειώδης επάρκεια των μέσων προστασίας του προσωπικού και να ενισχυθούν τα μέτρα προστασίας και αντιμετώπισης της πανδημίας στα ΚΥΤ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ