ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορωνοϊός - Γεροβασίλη: Η αλληλεγγύη για τον ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι α λα καρτ

Κορωνοϊός - Γεροβασίλη: Η αλληλεγγύη για τον ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι α λα καρτ
INTIME NEWS / ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Επικρίσεις σε βάρος της Νέας Δημοκρατίας ως προς το πώς αντιλαμβάνεται την αλληλεγγύη σε αυτή τη δύσκολη περίοδο για την Ελλάδα, εξαιτίας της εξάπλωσης του κορωνοϊού, διατύπωσε την Τετάρτη η Γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη.

«Η αλληλεγγύη για τον ΣΥΡΙΖΑ και την Αριστερά δεν είναι καλή πρόθεση και α λα καρτ, είναι ταυτοτικό ζήτημα», ανέφερε η κυρία Γεροβασίλη, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και απαντώντας σε ερώτηση ως προς τις προθέσεις των βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης να καταβάλουν το ήμισυ των μισθών τους.

Η πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ διέκρινε καλή πρόθεση από πλευράς κυβέρνηση, ωστόσο επέμεινε πως «υπάρχει διαφορά κοσμοαντιλήψεων μεταξύ Δεξιάς και Αριστεράς».

«Για τη ΝΔ η η αλληλεγγύη μόνο ως πρόθεση περιέχει το κάλεσμα και την προτροπή για εθελοντική συμμετοχή των βουλευτών με το 50% της αμοιβής τους για 2 μήνες. Η αλληλεγγύη α λα καρτ σχετίζεται και με τον πρόσφατο διπλασιασμό αμοιβών Διοικήσεων με αποφάσεις διοικητικών συμβουλίων σε ΔΕΚΟ – των γνωστά golden boys», ανέφερε.

Και πρόσθεσε: «Η αλληλεγγύη μόνο ως επικοινωνιακό τέχνασμα μπορεί να χρησιμοποιεί δύο μέτρα και δύο σταθμά: Κάλεσμα για εθελοντική συμμετοχή των βουλευτών από τη μία και από την άλλη υποχρεωτική περικοπή των μισθών εργαζομένων κατά 50%. Η αλληλεγγύη μόνο ως πρόσχημα συμβαδίζει με διπλασιασμό των νοσηλίων στις ιδιωτικές ΜΕΘ και επικοινωνιακά κονδύλια προς κατευθύνσεις με έντονο το πελατειακό στοιχείο».

Στην εικόνα αυτή, η Όλγα Γεροβασίλη αντιπαρέβαλε την αντίληψη του ΣΥΡΙΖΑ για την αλληλεγγύη λέγοντας:

«Η αλληλεγγύη ως πολιτική βούληση περιλαμβάνει την οριζόντια υποχρεωτική συμμετοχή των βουλευτών με το 50% της αμοιβής τους για 3 μήνες. Η αλληλεγγύη ως έκφραση της κοινωνικής δικαιοσύνης επιβάλλει την επέκταση του υποχρεωτικού μέτρου σε Γ. Γραμματείς, Κυβερνητικά στελέχη αλλά και Διοικήσεις των ΔΕΚΟ. Η αλληλεγγύη κατά κυριολεξίαν απαιτεί την ανάκληση των προκλητικών αυξήσεων, που δόθηκαν εν μέσω πανδημίας και οικονομικής κρίσης προς τα golden boys των Διοικήσεων ΔΕΚΟ».

Κατέληξε δε η κυρία Γεροβασίλη: «Η αλληλεγγύη ως ταυτοτικό ζήτημα οφείλει να συμπεριλαμβάνει όλους/ες. Και να απευθύνεται προς όλους τους πληττόμενους».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ