ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορωνοϊός - Κύρτσος: Η κρίση θα διαρκέσει - Τα λεφτά φτάνουν μέχρι τον Ιούνιο

Κορωνοϊός - Κύρτσος: Η κρίση θα διαρκέσει - Τα λεφτά φτάνουν μέχρι τον Ιούνιο
Φωτογραφία αρχείου ΙΝΤΙΜΕ/ ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Εθνική συνεννόηση από τα πολιτικά κόμματα προκειμένου να ξεπεραστεί «η επερχόμενη καταστροφή» ζήτησε ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κύρτσος, αναφερόμενος στις οικονομικές επιπτώσεις λόγω κορωνοϊού, προβλέποντας παράλληλα πως τα χρήματα ενίσχυσης από πλευράς κυβέρνησης «φτάνουν μέχρι τον Μάιο, το πολύ μέχρι τον Ιούνιο».

«Η κρίση θα διαρκέσει πολύ περισσότερο από όσο νομίζουμε», δήλωσε -μεταξύ άλλων ο κ. Κύρτσος μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «Open» για τον κορωνοϊό και τις επιπτώσεις του σε υγεία και οικονομία.

«Κατά την άποψή μου είναι πιθανό το σενάριο να πάμε έως τον Ιούνιο με πολύ μεγάλες δυσκολίες, να υπάρχει μια ανάσα καλοκαιρινή και να επανέλθουμε στη δυσκολία το Φθινόπωρο. Πρόκειται για ένα πολύ δυσάρεστο σενάριο».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «υποχρέωση της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης είναι να σχεδιάζουν με βάση το χειρότερο σενάριο».

«Υπάρχει ένας πολύ σοβαρός κίνδυνος, αν τραβήξει η κρίση πολύ περισσότερο από όσο νομίζουμε και αν στην Ευρωπαϊκή Ένωση δεν υπάρξει όπως φαίνεται το ευρωομόλογο και άρα δεν θα υπάρξει αύξηση των ευρωπαϊκών προϋπολογισμών, τότε τον Μάιο, Ιούνιο θα μείνουμε από χρηματοδότηση και θα αρχίσουμε να αντιμετωπίζουμε τεράστια προβλήματα. Επομένως συνιστώ εθνική συναίνεση με βάση το χειρότερο σενάριο», εκτίμησε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ.

Όπως διευκρίνισε ο κ. Κύρτσος, «η κυβέρνηση μπορεί να χρηματοδοτήσει αυτά που κάνει, μέχρι Μάιο το πολύ Ιούνιο» και δεν αποκλείει μελλοντικά βαριές παρεμβάσεις αν προκύψουν σημαντικά προβλήματα, ενώ δεν απέκλεισε την περιποκή μισθών και συντάξεων.



ΔΗΜΟΦΙΛΗ