ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορωνοϊός στην Ελλάδα - Δημοσκόπηση: Στηρίζουν τα κυβερνητικά μέτρα οι πολίτες

Κορωνοϊός στην Ελλάδα - Δημοσκόπηση: Στηρίζουν τα κυβερνητικά μέτρα οι πολίτες
ΙΝΤΙΜΕ/ ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Το πώς η πανδημία του κορωνοϊού έχει επηρεάσει τη ζωή των πολιτών, τις επιπτώσεις στην οικονομία και την κοινωνία, αλλά και το πώς αξιολογείται η μέχρι τώρα διαχείριση της κρίσης καταγράφει νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Pulse για τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας με τον ΣΥΡΙΖΑ εν μέσω κορωνοϊού βρίσκεται στις 23 μονάδες. Στην ερώτηση για καταλληλότερος πρωθυπουργός το 53% θεωρεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη, το 22% τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ το 20% λέει κανέναν από τους δύο.

Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει το 45%, ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί με 22%, το ΚΙΝΑΛ με 5,5%, το ΚΚΕ με 5%, η Ελληνική Λύση βρίσκεται στο 4,5% και το ΜέΡΑ25 στο 2,5%.

Στο ερώτημα «πόσο σας ανησυχεί η πανδημία του κορωνοϊού» το 78% απάντησε αρκετά ή πολύ, ενώ το 12% ανησυχεί μέτρια, με ένα 7% να ανησυχεί ελάχιστα ή καθόλου. Οι πολίτες ηλικίας από 60 ετών και άνω είναι οι πιο ανήσυχοι και σε ποσοστό 84% δηλώνουν ότι ανησυχούν αρκετά έως πολύ. Υψηλά ποσοστά ανησυχίας καταγράφονται και στις υπόλοιπες ηλικιακές κατηγορίες: 78% στις ηλικίες 45-49, 75% στις ηλικίες 30-44 και 69% στις ηλικίες 17-29.

Στο «πόσο έχει επηρεάσει η πανδημία και τα μέτρα στην καθημερινότητα της οικογένειας», το 83% απάντησε πολύ ή αρκετά, το 10% μέτρια και το 4% λίγο ή καθόλου.

Το πόσο έχουν επηρεάσει τα μέτρα την οικονομική κατάσταση της οικογένειας, το 57% απάντησε αρκετά ή πολύ, το 18% μέτρια και το 20% λίγος έως καθόλου.

Στηρίζουν τα κυβερνητικά μέτρα οι πολίτες

Το 82% των ερωτηθέντων αξιολογεί θετικά και μάλλον θετικά τις ενέργειες της κυβέρνησης για την πανδημία, ενώ αντίστοιχα το 14% μάλλον αρνητικά και σίγουρα αρνητικά.

Ικανοποιημένοι εμφανίζονται οι Έλληνες για τα μέτρα στήριξης της οικονομίας, των επιχειρήσεων και των εργαζομένων. Το 67% κρίνει σίγουρα και μάλλον θετικά τα μέτρα και το 29% μάλλον και σίγουρα αρνητικά.

Σημειώνεται ότι η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε από τις 30 Μαρτίου έως 1 Απριλίου τηλεφωνικά, σε 1.254 πολίτες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ