Κορωνοϊός: Βέβαιος ο Γεωργιάδης ότι δοθούν σοβαρά λεφτά σε χώρες που πλήττονται
Πηγή: INTIME/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Τη βεβαιότητά του ότι η Ευρώπη θα βρει κάποια λύση για να δώσει σοβαρά λεφτά σε χώρες που πλήττονται από τον κορωνοϊό, παρά την άρνηση της Γερμανίας για το κορωνο-ομόλογο, εξέφρασε ο υπουργός Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, λίγες ώρες πριν από την κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup για το ζήτημα. 

«Μπορεί να μην γίνει η λύση να έρθει όπως θέλουμε αλλά κάποια λύση με λεφτά θα υπάρξει. Σας το λέω μετά βεβαιότητας» ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6, τονίζοντας ότι ήταν «η πρωτοβουλία Μητσοτάκη και άλλων Ευρωπαίων ηγετών που έθεσε στο τραπέζι της συζήτησης να δοθούν σοβαρά χρήματα και από την Γερμανία».

Απαντώντας στις ανησυχίες όσων αναρωτιούνται αν μετά τα χρήματα αυτά θα ακολουθήσει κάποιο Μνημόνιο, ο Άδωνις Γεωργιάδης παρέπεμψε στις δηλώσεις του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε που «καθησυχάζουν προς την αντίθετη κατεύθυνση γιατί είπε ότι σε αυτού του τύπου τη χρηματοδότηση δεν έχουμε ανάγκη τις υπηρεσίες της Τρόικας».

«Οι όροι θα είναι μόνο για το θεαθήναι» είπε ο κ. Γεωργιάδης και εξήγησε ότι «ο λόγος που δεν θέλουμε νέο Μνημόνιο είναι γιατί δεν μπαίνουμε στην πρόταση Τσίπρα για να αξιοποιήσουμε το μαξιλάρι που υπάρχει στο τραπέζι για να καθησυχάσει τις αγορές για το θέμα της βιωσιμότητας του χρέους».

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη «η λύση που θα γίνει θα έχει επίπτωση στα χρέη όλων των κρατών αφού όμως θα ανέβει για όλους θα υπάρχει στο μέλλον μια κοινή λύση. Θα υπάρξει, δηλάδή, πανευρωπαϊκή ρύθμιση».

Σχετικά με την εικόνα στην ελληνική αγορά ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι «ανατιμήσεις είναι σε λεμόνια, πορτοκάλια, ρύζι, προϊόντα δηλαδή που εχουν εξαγωγές».

Για τα αντισηπτικά τέλος είπε ότι «θα φτάσουμε στο 1 εκατ. ημερήσια παραγωγή αντισηπτικών μέσα στην εβδομάδα ενώ είχαμε ξεκινήσει από 250.000». Όπως εξήγησε «η ημερήσια ζήτηση είναι 1 εκατ. τεμάχια την ημέρα ενώ τώρα έχουμε παραγωγή 750.000 αλλά με την προσθήκη του Παπουτσάνη θα φτάσουμε τη ζήτηση».

Διαβάστε επίσης