ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρόσβαση της ΓΓΠΠ στους φακέλους ασθενών με κορωνοϊό

Πρόσβαση της ΓΓΠΠ στους φακέλους ασθενών με κορωνοϊό
Φωτογραφία αρχείου ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Πρόσβαση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στους φακέλους με τα προσωπικά δεδομένα ασθενών με κορωνοϊό «παρέχει» τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή.

Σύμφωνα με τη ρύθμιση που υπογράφουν οι υπουργοί Προστασίας του Πολίτη, Υγείας και Επικρατείας στόχος είναι η ακριβής υγειονομική καταγραφή των κρουσμάτων.

Ειδικότερα, στην αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας αναφέρεται ότι η λήψη από το Εθνικό Μητρώο Ασθενών από κορωνοϊό των σχετικών στοιχείων και του ΑΜΚΑ των νοσούντων, γίνεται προκειμένου η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας να γνωρίζει αν αυτοί βρίσκονται εντός ή εκτός της νοσοκομειακής δομής.

«Είναι προφανές ότι ο τεράστιος κίνδυνος εξάπλωσης της φονικής επιδημίας, επιβάλλει για τον αναγκαίο χρόνο και μόνο, την ακριβή αποτύπωση των κρουσμάτων», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην τροπολογία.

Η τροπολογία που κατατέθηκε στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, με τα μέτρα για τη στήριξη κοινωνικών ομάδων και επιχειρήσεων που πλήττονται από την πανδημία, αναμένεται να ψηφιστεί σήμερα από την Ολομέλεια της Βουλής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ