ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορωνοϊός - Δημοσκόπηση: Ικανοποίηση για τους χειρισμούς - Απαισιοδοξία για την οικονομία

Κορωνοϊός - Δημοσκόπηση: Ικανοποίηση για τους χειρισμούς - Απαισιοδοξία για την οικονομία
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Ικανοποίηση για την κυβερνητική διαχείριση της κρίσης του νέου κορωνοϊού εκφράζει η πλειοψηφία των πολιτών, σε διαδικτυακή δημοσκόπηση της εταιρείας MRB για τον τηλεοπτικό σταθμό Star.

Συγκεκριμένα, στην πανελλαδική έρευνα της MRB με δείγμα 700 συμμετέχοντες, «σίγουρα θετικά ή μάλλον θετικά» αξιολογούν τους χειρισμούς και τη στάση της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη το 79,9%.

Ωστόσο, η επόμενη ημέρα της πανδημίας θα βρει την πλειονότητα των πολιτών σε χειρότερη οικονομική κατάσταση σε σχέση με τη σημερινή, σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης.

Ειδικότερα, το 47% των ερωτηθέντων υποστηρίζει πως θα χειροτερεύει -ελαφρά ή σημαντικά- η οικονομική τους κατάσταση τους επόμενους μήνες. Αξίζει να σημειωθεί ότι το ποσοστό αυτό είναι αρκετά ενισχυμένο συγκριτικά με προηγούμενη καταμέτρηση της ίδιας εταιρείας όπου το 27,8% είχε απαντήσει τότε πως η οικονομική κατάστασή του θα επιδεινωθεί.



Σχετικά με τον καθηγητή Λοιμωξιολογίας Σωτήρη Τσιόδρα και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά, οι πολίτες τους αξιολογούν «σίγουρα θετικά ή μάλλον θετικά» κατά 77% και 68,7%, αντίστοιχα.



Στο ερώτημα «πόσο υπεύθυνη θεωρείτε ότι είναι η στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο θέμα του κορωνοϊού;», το 45,2% θεωρεί ότι η στάση του ΣΥΡΙΖΑ είναι από αρκετά υπεύθυνη (25,9%) έως πολύ (12,2%) και πάρα πολύ (7,1%) υπεύθυνη, την ώρα που το 35,7% υποστηρίζει πως είναι λίγο υπεύθυνη (18,3%) ή και καθόλου υπεύθυνη (17,4%).



Αναφορικά με το τι θέλουν να κάνουν οι πολίτες όταν τελειώσει η καραντίνα, το 35% θέλει να πάει στο κομμωτήριο, το 29% θέλει να κάνει διακοπές στο εσωτερικό, το 20% θέλει να κάνει αγορές ρούχων, το 13% θέλει να κάνει περιποίηση ομορφιάς, ενώ το 12% θέλει να κάνει ταξίδι στο εξωτερικό.

Πώς αξιολογούνταοι οι χειρισμοί των υπουργών

  • 71,7% αξιολογεί θετικά τους χειρισμούς του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια
  • 67,7% αξιολογεί θετικά τους χειρισμούς του υπουργού Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκου
  • 67,6% αξιολογεί θετικά τους χειρισμούς του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη
  • 62,4% αξιολογεί θετικά τους χειρισμούς της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως
  • 58,1% αξιολογεί θετικά τους χειρισμούς του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ