ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουτσούμπας: Με πρόσχημα την πανδημία «περνάτε» αντεργατικά μέτρα

Κουτσούμπας: Με πρόσχημα την πανδημία «περνάτε» αντεργατικά μέτρα
ΙΝΤΙΜΕ

Δριμύτατη κριτική στην κυβέρνηση ότι με πρόσχημα την πανδημία και ενώ η Βουλή υπολειτουργεί, φέρνει προς ψήφιση στη Βουλή «αντεργατικά νομοσχέδια», άσκησε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Παρεμβαίνοντας στη συζήτηση του περιβαλλοντικού νομοσχεδίου, στην Ολομέλεια της Βουλής, ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ υποστήριξε ότι η χώρα εισέρχεται σε μια πιο δύσκολη και απαιτητική «φάση» με την κυβέρνηση αντί να ασχολείται με τα ουσιώδη να επιχειρεί στα «μουλωχτά» να υλοποιήσει τις «δέκα εντολές του ΣΕΒ».

«Σε αυτή τη φάση η κρατική ευθύνη δε θα μπορεί πλέον να κρύβεται πίσω από την πειθαρχία και την αποφασιστικότητα των πολιτών», ανέφερε και αναφέρθηκε στην ανάγκη εξασφάλισης της προστασίας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς και τα μέσα μεταφοράς, των μαθητών και των εκπαιδευτικών στα σχολεία.

Ζήτησε να γίνουν μαζικά διαγνωστικά τεστ, να υπάρχει προμήθεια του λαού σε μάσκες, χωρίς επιβάρυνση και να αξιοποιηθεί ο χρόνος που κερδήθηκε, για να στηριχτεί ουσιαστικά το δημόσιο σύστημα υγείας.

«Να στηριχτούν οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι άνθρωποι που δεν καταγράφονται πουθενά, που είναι κάτω από τα ραντάρ, αλλά και οι άνθρωποι του πολιτισμού, οι εργάτες της τέχνης που εδώ και μέρες έχουν υψώσει φωνή αγωνίας», είπε και πρόσθεσε απευθυνόμενος στα κυβερνητικά έδρανα:

«Αντί όμως να ασχοληθείτε σοβαρά με όλα αυτά, εσείς βρήκατε την πανδημία ως ευκαιρία για να περάσετε όποιο αντιδραστικό, αντεργατικό κι αντιλαϊκό μέτρο είχε απομείνει μετά από 10 χρόνια κρίσης και μνημονίων».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ